Šaltai rūkytos Saliami dešros
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
| 10 gramų | spiritas |
| 3.5 kilogramo | kiauliena (raumenys) |
| 3 kilogramai | jautiena (raumenys) |
| 3.5 kilogramo | kiaulienos lašiniai |
| 300 gramų | druska |
| 20 gramų | cukrus |
| 3 gramai | nitrinė druska (salietra) |
| 5 gramai | baltieji pipirai (malti) |
| 3 gramai | muskatas (trintas) |
| 3 gramai | romas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Gerai atvėsinta mėsa supjaustoma arba sumalama aštria mėsmale. Druska sumaišoma su prieskoniais, cukrumi ir salietra ir sudedama į mėsą. Supilamas romas ir spiritas ir viskas gerai išmaišoma. Sumaišyta mėsa, suspaudus į gabalą, 12 valandų laikoma 4-5 laipsnių temperatūroje, po to ji kietai sukemšama į storas raguočių žarnas, galai užrišami ir dešros vienai parai paslegiamos. Po paros dešras reikia aprišti virvute ir pakabinti vėsioje patalpoje. Po 7-14 dienų dešros išrūkomos šaltuose dūmuose.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šokoladinės braškės
-
Lavašo suktinukai su kumpiu ir majonezu
-
Antienos filė su vyšnių padažu
-
Paprikų valtelės
-
Triušienos kepenėlių keksiukai
-
Trapios tešlos užkandėlės su svogūnais ir šonine
-
Sūrių užkandelė
-
Karališkos krevetės paprastai
-
Duonos "suši"
-
Skanieji įdaryti kiaušiniai
-
Vištienos šaltiena su daržovėmis „Velykų sala“
-
Lavašo suktinukai su rūkyta vištiena ir majonezu
-
Farširuota lydeka
-
Karališkas užkandis prie degtinės
-
Daržovės drebučiuose
-
Naminiai čipsai su avokado padažu
-
Šventiniai nugarinės suktinukai
-
Meksikietiški pusryčiai HUEVOS RANCHEROS
-
Kiaušininė užkandėlė
-
Įdaryti agurkėliai
Šaltai rūkytos Saliami dešros
Komentarai:
7
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Spiritas,
10 gramų -
Kiauliena, raumenys,
3.5 kilogramo -
Jautiena, raumenys,
3 kilogramai -
Kiaulienos lašiniai,
3.5 kilogramo -
Druska,
300 gramų -
Cukrus,
20 gramų -
Nitrinė druska (salietra),
3 gramai -
Baltieji pipirai, malti,
5 gramai -
Muskatas, trintas,
3 gramai -
Romas,
3 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Gerai atvėsinta mėsa supjaustoma arba sumalama aštria mėsmale. Druska sumaišoma su prieskoniais, cukrumi ir salietra ir sudedama į mėsą. Supilamas romas ir spiritas ir viskas gerai išmaišoma. Sumaišyta mėsa, suspaudus į gabalą, 12 valandų laikoma 4-5 laipsnių temperatūroje, po to ji kietai sukemšama į storas raguočių žarnas, galai užrišami ir dešros vienai parai paslegiamos. Po paros dešras reikia aprišti virvute ir pakabinti vėsioje patalpoje. Po 7-14 dienų dešros išrūkomos šaltuose dūmuose.
Reklama:
Komentarai (7)
-
Ausra
2017-10-06 20:05
O is kur salietros gauti
-
(anonimas)
2009-11-22 08:42
:bomba: javascript:void(null);
-
as
2008-12-08 09:15
labai geras receptas patariu visiems.
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
