Šaltai rūkytos Saliami dešros
            Paruošimo laikas: 
        Daugiau nei 1 val
    
INGREDIENTAI:
        | 10 gramų | spiritas | 
| 3.5 kilogramo | kiauliena (raumenys) | 
| 3 kilogramai | jautiena (raumenys) | 
| 3.5 kilogramo | kiaulienos lašiniai | 
| 300 gramų | druska | 
| 20 gramų | cukrus | 
| 3 gramai | nitrinė druska (salietra) | 
| 5 gramai | baltieji pipirai (malti) | 
| 3 gramai | muskatas (trintas) | 
| 3 gramai | romas | 
PARUOŠIMO BŪDAS:
        
                            Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
                    
                    Gerai atvėsinta mėsa supjaustoma arba sumalama aštria mėsmale. Druska sumaišoma su prieskoniais, cukrumi ir salietra ir sudedama į mėsą. Supilamas romas ir spiritas ir viskas gerai išmaišoma. Sumaišyta mėsa, suspaudus į gabalą, 12 valandų laikoma 4-5 laipsnių temperatūroje, po to ji kietai sukemšama į storas raguočių žarnas, galai užrišami ir dešros vienai parai paslegiamos. Po paros dešras reikia aprišti virvute ir pakabinti vėsioje patalpoje. Po 7-14 dienų dešros išrūkomos šaltuose dūmuose.
                            Populiariausi receptai šią savaitę
- 
                
                                        
                                    
                Žuvies tortas
             - 
                
                                        
                                    
                Baltoji trobelė
             - 
                
                                        
                                    
                Silkė su salotomis
             - 
                
                                        
                                    
                Kepeninis paštetas su putpelių kiaušinukais
             - 
                
                                        
                                    
                Skrebučiai su užtepėle
             - 
                
                                        
                                    
                Žėlė apelsino žievėje
             - 
                
                                        
                                    
                Kaimiška rūkyta dešra
             - 
                
                                        
                                    
                Žvynabudės muštiniai
             - 
                
                                        
                                    
                Rudeniška silkė su daržovėmis
             - 
                
                                        
                                    
                Sūrio ir krabų lazdelių gniūžtės
             - 
                
                                        
                                    
                Šokoladinės vynuogės
             - 
                
                                        
                                    
                Traškučiai iš bulvių košės
             - 
                
                                        
                                    
                Kiaušinių krepšeliai
             - 
                
                                        
                                    
                Vaisių ir uogų krepšelis su bananiniais paukščiais
             - 
                
                                        
                                    
                Rūkyti kumpio gabalai
             - 
                
                                        
                                    
                Grybų užtepelė
             - 
                
                                        
                                    
                Labai greita kiaušinių užtepėlė
             - 
                
                                        
                                    
                Meksikietiški pusryčiai HUEVOS RANCHEROS
             - 
                
                                        
                                    
                Austrės su lietuviškais obuoliais
             - 
                
                                        
                                    
                Velykų belaukiant
             
Šaltai rūkytos Saliami dešros
                Komentarai:
                7
            
                        
            
            
            
                        Akcijos:
                        
                    
                            ?
                                
                            
                        
                    
                        Rodyti
                        
                        akcijas
                    
                    
                        akcijas
                    TAIP
                            NE
                            
                        - Paruošimo laikas:
 
- 
                                                            
                                                            Spiritas, 
10 gramų  - 
                                                            
                                                            Kiauliena, raumenys, 
3.5 kilogramo  - 
                                                            
                                                            Jautiena, raumenys, 
3 kilogramai  - 
                                                            
                                                            Kiaulienos lašiniai, 
3.5 kilogramo  - 
                                                            
                                                            Druska, 
300 gramų  - 
                                                            
                                                            Cukrus, 
20 gramų  - 
                                                            
                                                            Nitrinė druska (salietra), 
3 gramai  - 
                                                            
                                                            Baltieji pipirai, malti, 
5 gramai  - 
                                                            
                                                            Muskatas, trintas, 
3 gramai  - 
                                                            
                                                            Romas, 
3 gramai  - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
 
                        Gaminimo eiga:
                                                    
                    
                            Gerai atvėsinta mėsa supjaustoma arba sumalama aštria mėsmale. Druska sumaišoma su prieskoniais, cukrumi ir salietra ir sudedama į mėsą. Supilamas romas ir spiritas ir viskas gerai išmaišoma. Sumaišyta mėsa, suspaudus į gabalą, 12 valandų laikoma 4-5 laipsnių temperatūroje, po to ji kietai sukemšama į storas raguočių žarnas, galai užrišami ir dešros vienai parai paslegiamos. Po paros dešras reikia aprišti virvute ir pakabinti vėsioje patalpoje. Po 7-14 dienų dešros išrūkomos šaltuose dūmuose.
    Reklama:
    
        
            
            
        
        
            
            
        
        
            
            
        
        
    
    
Komentarai (7)
- 
        Ausra
        2017-10-06 20:05
    
        O is kur salietros gauti
 - 
        (anonimas)
        2009-11-22 08:42
    
        :bomba: javascript:void(null);
 - 
        as
        2008-12-08 09:15
    
        labai geras receptas patariu visiems.
 
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
        