Šaltai rūkytos Saliami dešros
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
10 gramų spiritas
3.5 kilogramo kiauliena (raumenys)
3 kilogramai jautiena (raumenys)
3.5 kilogramo kiaulienos lašiniai
300 gramų druska
20 gramų cukrus
3 gramai nitrinė druska (salietra)
5 gramai baltieji pipirai (malti)
3 gramai muskatas (trintas)
3 gramai romas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Gerai atvėsinta mėsa supjaustoma arba sumalama aštria mėsmale. Druska sumaišoma su prieskoniais, cukrumi ir salietra ir sudedama į mėsą. Supilamas romas ir spiritas ir viskas gerai išmaišoma. Sumaišyta mėsa, suspaudus į gabalą, 12 valandų laikoma 4-5 laipsnių temperatūroje, po to ji kietai sukemšama į storas raguočių žarnas, galai užrišami ir dešros vienai parai paslegiamos. Po paros dešras reikia aprišti virvute ir pakabinti vėsioje patalpoje. Po 7-14 dienų dešros išrūkomos šaltuose dūmuose.

Populiariausi receptai šią savaitę

Šaltai rūkytos Saliami dešros

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Gerai atvėsinta mėsa supjaustoma arba sumalama aštria mėsmale. Druska sumaišoma su prieskoniais, cukrumi ir salietra ir sudedama į mėsą. Supilamas romas ir spiritas ir viskas gerai išmaišoma. Sumaišyta mėsa, suspaudus į gabalą, 12 valandų laikoma 4-5 laipsnių temperatūroje, po to ji kietai sukemšama į storas raguočių žarnas, galai užrišami ir dešros vienai parai paslegiamos. Po paros dešras reikia aprišti virvute ir pakabinti vėsioje patalpoje. Po 7-14 dienų dešros išrūkomos šaltuose dūmuose.

Reklama:

Komentarai (3)


  • Ausra 2017-10-06 20:05

    O is kur salietros gauti


  • (anonimas) 2009-11-22 08:42

    :bomba: javascript:void(null);


  • as 2008-12-08 09:15

    labai geras receptas patariu visiems.


Daugiau receptų