
1 kilogramas | jūros lydeka |
1 vienetas | svogūnai |
šiek tiek | žalumynų |
šiek tiek | pipirai (juodieji) |
šiek tiek | aitriosios paprikos |
250 mililitrų | vynas (baltas) |
3 vienetai | kiaušiniai (baltymai) |
500 mililitrų | grietinėlės, 35% |
šiek tiek | druska |
Į 250—300 g žalio žuvies faršo po truputį supilama 250 ml grietinėlės. Į perkoštą žuvies sultinį įpilama baltojo vyno. Šaltame vandenyje pavilgytu šaukštu pakabinami faršo kukuliukai, kurie greitai sumetami į verdantį sultinį ir 25 min. verdami ant labai mažos ugnies.
Išvirę kukuliukai sudedami į sviestu išteptą keptuvę, trumpam įkišami į orkaitę, kad apkeptų. Likusi grietinėlė sumaišoma su likusiu žuvies sultiniu, pakaitinama, pagardinama trupučiu tarkuoto sūrio. Šis padažas užpilamas ant kukuliukų. kurie paduodami karšti, kaip užkandis arba kaip lengva vakarienė. Juos dar galima apkepti orkaitėje su smulkiai supjaustytais pievagrybiais ar pievagrybių tyre, tinka užpilti grietinėlės padažu.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kalmarų žiedai alaus tešloje
-
Silkės užkandėlė
-
Greitos pomidorų ir skrudinto batono salotos
-
Suši su krabų lazdelėmis
-
Aštrūs antienos kukuliukai
-
Šaltai rūkytos Saliami dešros
-
Daržovės drebučiuose
-
Skanios "Bačkutės"
-
Šventinė kiaušinių užkandėlė
-
Silkė morkų ir svogūnų patale
-
Šventiniai krepšeliai
-
Silkės ir bulvės susitikimas
-
Pikantiškos morkytės
-
Bulvytės fri
-
Jaučio liežuvio užkanda
-
Pikantiškos salotos su svogūnų laiškais ir majonezu
-
Vėrinukai
-
Silkė su ryžiais
-
Migdoliniai kotletėliai
-
Krevetės PIL PIL ispaniškai
Lydekos kukuliai

- Paruošimo laikas:
-
Jūros lydeka,
1 kilogramas -
Svogūnai,
1 vienetas - Žalumynai
- Pipirai, juodieji
- Aitrioji paprika
-
Vynas, baltas,
250 mililitrų -
Kiaušiniai, baltymai,
3 vienetai -
Grietinėlė, 35%,
500 mililitrų - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Žuvis nuvaloma, nulupama, išimami kaulai. Galva, oda, kaulai, prieskoniniai žalumynai, svogūnai sudedami į puodą, užpilami trupučiu pasūdyto vandens ir 1 val. verdami. Žuvis sumalama mėsamale, pasūdoma, pabarstoma čili bei juodaisiais pipirais ir pamažu sumaišoma su išplaktais baltymais (viską dar galima pertrinti per sietą). Gautas faršas 2 val. palaikomas šaltoje vietoje.
Į 250—300 g žalio žuvies faršo po truputį supilama 250 ml grietinėlės. Į perkoštą žuvies sultinį įpilama baltojo vyno. Šaltame vandenyje pavilgytu šaukštu pakabinami faršo kukuliukai, kurie greitai sumetami į verdantį sultinį ir 25 min. verdami ant labai mažos ugnies.
Išvirę kukuliukai sudedami į sviestu išteptą keptuvę, trumpam įkišami į orkaitę, kad apkeptų. Likusi grietinėlė sumaišoma su likusiu žuvies sultiniu, pakaitinama, pagardinama trupučiu tarkuoto sūrio. Šis padažas užpilamas ant kukuliukų. kurie paduodami karšti, kaip užkandis arba kaip lengva vakarienė. Juos dar galima apkepti orkaitėje su smulkiai supjaustytais pievagrybiais ar pievagrybių tyre, tinka užpilti grietinėlės padažu.