Kefyro keksiukai su moliūgais
Porcijų skaičius:
12
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
| 240 gramų | miltai |
| 160 mililitrų | moliūgai (trintų, apie 350 gr šviežio) |
| 150 mililitrų | kefyras |
| 120 gramų | cukrus |
| 2 vienetai | kiaušiniai |
| 75 mililitrai | augalinio aliejaus |
| 2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
| 1 arbatinis šaukštelis | malto cinamono |
| 0.5 arbatinio šaukštelio | maltų gvazdikėlių |
| 1 žiupsnelis | malto muskato |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Nuluptą moliūgą supjaustome nedideliais gabalėliais ir kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 30-40 minučių, kol suminkštės. Atvėsiname ir elektriniu trintuvu sutriname. Kad pasiruoštume receptui reikalingų 160 ml trintų moliūgų, reikia iškepti apie 350 g moliūgo, priklauso nuo moliūgo sultingumo.
2.
Kiaušinius, aliejų, kefyrą ir cukrų supilame į dubenį ir neplakdami išmaišome.
3.
Miltus persijojame į kitą indą, sumaišome su kepimo milteliais ir prieskoniais.
4.
Miltų mišinį sumaišome su kiaušinių mase, įdedame trintus moliūgus ir vėl išmaišome. Paruoštą masę dedame į keksiukų formeles, užpildome 3/4 formelės tūrio.
5.
Kepame apie 25 minutes iki 180-190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Velykų pyragas
-
Keksas "Boba"
-
Kefyriniai keksiukai
-
Keksiukai su uogomis (juodaisiais serbentais)
-
Keksas su aguonomis
-
Šventinis keksas
-
Vanilinis keksas su varške ir džiovintom vyšniom
-
Varškiniai keksiukai
-
Bananiniai keksiukai su grietinėlės likerio kremu
-
Kondensuoto pieno keksiukai
-
Šokoladiniai keksiukai
-
Kepsniukai su sūriu
-
Keksiukai su šviežiomis uogomis
-
Dvispalvis keksas su šokoladu
-
Grikių su dešrele ir sūriu keksiukai
-
Sveikuoliški keksiukai su šilauogėmis
-
Bananiniai keksiukai
-
Keksiukai kiekvienai dienai
-
Keksiukai su šokoladu ir bananais
-
Avižiniai moliūgų keksiukai
Kefyro keksiukai su moliūgais
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Miltai,
240 gramų -
Moliūgai, trintų, apie 350 gr šviežio,
160 mililitrų -
Kefyras,
150 mililitrų -
Cukrus,
120 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Augalinis aliejus,
75 mililitrai -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Maltas cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Malti gvazdikėliai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Maltas muskatas,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Lina
Gaminimo eiga:
Nuluptą moliūgą supjaustome nedideliais gabalėliais ir kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 30-40 minučių, kol suminkštės. Atvėsiname ir elektriniu trintuvu sutriname. Kad pasiruoštume receptui reikalingų 160 ml trintų moliūgų, reikia iškepti apie 350 g moliūgo, priklauso nuo moliūgo sultingumo.
Kiaušinius, aliejų, kefyrą ir cukrų supilame į dubenį ir neplakdami išmaišome.
Miltus persijojame į kitą indą, sumaišome su kepimo milteliais ir prieskoniais.
Miltų mišinį sumaišome su kiaušinių mase, įdedame trintus moliūgus ir vėl išmaišome. Paruoštą masę dedame į keksiukų formeles, užpildome 3/4 formelės tūrio.
Kepame apie 25 minutes iki 180-190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
