Kefyro keksiukai su moliūgais
AUTORIUS:
Lina
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Autorius apie receptą: Iškepusi šiuos keksiukus supratau, kad tai bus mano rudeninės virtuvės hitas. O keksiukai suksis dar ilgai, kol nesibaigs oranžinių gražuolių atsargos. Iškepusi šiuos keksiukus supratau, kad tai bus mano rudeninės virtuvės hitas. O keksiukai suksis dar ilgai, kol nesibaigs oranžinių gražuolių atsargos. Lina
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
240 gramų miltai
160 mililitrų moliūgai (trintų, apie 350 gr šviežio)
150 mililitrų kefyras
120 gramų cukrus
2 vienetai kiaušiniai
75 mililitrai augalinio aliejaus
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo milteliai
1 arbatinis šaukštelis malto cinamono
0.5 arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių
1 žiupsnelis malto muskato
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Nuluptą moliūgą supjaustome nedideliais gabalėliais ir kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 30-40 minučių, kol suminkštės. Atvėsiname ir elektriniu trintuvu sutriname. Kad pasiruoštume receptui reikalingų 160 ml trintų moliūgų, reikia iškepti apie 350 g moliūgo, priklauso nuo moliūgo sultingumo.
2.
Kiaušinius, aliejų, kefyrą ir cukrų supilame į dubenį ir neplakdami išmaišome.
3.
Miltus persijojame į kitą indą, sumaišome su kepimo milteliais ir prieskoniais.
4.
Miltų mišinį sumaišome su kiaušinių mase, įdedame trintus moliūgus ir vėl išmaišome. Paruoštą masę dedame į keksiukų formeles, užpildome 3/4 formelės tūrio.
5.
Kepame apie 25 minutes iki 180-190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Populiariausi receptai šią savaitę

Kefyro keksiukai su moliūgais

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Iškepusi šiuos keksiukus supratau, kad tai bus mano rudeninės virtuvės hitas. O keksiukai suksis dar ilgai, kol nesibaigs oranžinių gražuolių atsargos. Lina
Gaminimo eiga:
  1. Nuluptą moliūgą supjaustome nedideliais gabalėliais ir kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 30-40 minučių, kol suminkštės. Atvėsiname ir elektriniu trintuvu sutriname. Kad pasiruoštume receptui reikalingų 160 ml trintų moliūgų, reikia iškepti apie 350 g moliūgo, priklauso nuo moliūgo sultingumo.

  2. Kiaušinius, aliejų, kefyrą ir cukrų supilame į dubenį ir neplakdami išmaišome.

  3. Miltus persijojame į kitą indą, sumaišome su kepimo milteliais ir prieskoniais.

  4. Miltų mišinį sumaišome su kiaušinių mase, įdedame trintus moliūgus ir vėl išmaišome. Paruoštą masę dedame į keksiukų formeles, užpildome 3/4 formelės tūrio.

  5. Kepame apie 25 minutes iki 180-190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Receptą atsiuntė Lina
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų