Bulves išvirkite su odele. Nuluptas supjaustykite nedideliais žirnelių dydžio kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus ar svogūną pakepinkite aliejuje, suberkite cukrų. Užpilkite ant bulvių, kol dar aliejus karštas. Šakute išmaišykite, sudėkite į tinkamo dydžio pusdubenį ir apibarstykite smulkintais krapais arba nedidelėmis jų šakutėmis.
Ši bulvių mišrainė yra pagrindas įvairiausioms mišrainėms. Galima pridėti svogūnų ir kitų turimų daržovių - žirnelių, morkų, agurkų. Svarbu, kad priedų kiekiai nebūtų didesni už bulvių. Visų priedų dedama po lygiai, atitinkamai didinamas aliejaus su pakepintais svogūnais kiekis.
Bulvinė mišrainė
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
250 gramų | bulvių |
25 gramai | svogūnai (laiškai) |
šiek tiek | aliejaus |
šiek tiek | druska |
0.5 arbatinio šaukštelio | cukrus |
šiek tiek | citrinų sultys |
šiek tiek | krapai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištienos salotos su kriaušėmis
- Cukinija su ančiuviais
- Krabų lazdelių ir rūgštynių salotos
- Pievagrybiai su svogūnais
- Makaronų salotos su kumpiu
- Karštos vištienos salotos
- Konservuotų grybų salotos
- Bulvių salotos su svogūnais
- Sūdytų ir rūkytų silkių mišrainė
- Valentino salotos
- Salotos "Vynuogė" su kininiais kopūstais
- Baltos salotos su dešra
- Arvydo grybu salotos iš "Karališkų Trimitų"
- Cezario salotos su marinuotais vištienos kepsneliais ir jogurtiniu padažu
- Grybai salotų padaže
- Makaronai su papaja
- Lengvos pavasario salotos
- Skaniosios baklažanų ir pomidorų salotos
- Bajoriškos salotos
- Mišrainė su vištiena ir grybais
Bulvinė mišrainė
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Bulvės,
250 gramų -
Svogūnai, laiškai,
25 gramai - Aliejus
- Druska
-
Cukrus,
0.5 arbatinio šaukštelio - Citrinų sultys
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Bulves išvirkite su odele. Nuluptas supjaustykite nedideliais žirnelių dydžio kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus ar svogūną pakepinkite aliejuje, suberkite cukrų. Užpilkite ant bulvių, kol dar aliejus karštas. Šakute išmaišykite, sudėkite į tinkamo dydžio pusdubenį ir apibarstykite smulkintais krapais arba nedidelėmis jų šakutėmis.
Ši bulvių mišrainė yra pagrindas įvairiausioms mišrainėms. Galima pridėti svogūnų ir kitų turimų daržovių - žirnelių, morkų, agurkų. Svarbu, kad priedų kiekiai nebūtų didesni už bulvių. Visų priedų dedama po lygiai, atitinkamai didinamas aliejaus su pakepintais svogūnais kiekis.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...