Ispaniškos salotos
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Autorius apie receptą: Šias salotas galite gaminti pagal savo fantaziją, bet čia pateikiu visiškai ispanišką versiją, kuri idealiai atitinka Ispanijoje kavinėse ir restoranuose patiekiamas Šias salotas galite gaminti pagal savo fantaziją, bet čia pateikiu visiškai ispanišką versiją, kuri idealiai atitinka Ispanijoje kavinėse ir restoranuose patiekiamas Ensalada mixta. Visada mėgau salotas su tunu, bet ispaniška versija išsiskiria tuo, jog į šias salotas ispanai deda marinuotus šparagus ir palmių šerdis. Kalbant apie palmių šerdis, nesu garantuota, kad Lietuvoje jų galima rasti kiekviename prekybos centre, bet galbūt kuris nors turėtų šios marinuotos daržovės. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
185 gramai konservuoto tuno (aliejuje ar savo sultyse, maža skardinė)
1 vienetas pomidorai (nedidelis)
1 vienetas kiaušinis (kietai virtas)
1 sauja romaninių salotų (arba mėgstamos)
1 sauja konservuoti kukurūzai
1 sauja juodųjų alyvuogių (be kauliukų)
5 vienetai palmių šerdys (griežinėliai, konservuotos)
2 vienetai šparagai (konservuoti)
0.25 vieneto rausvieji svogūnai (mažas)
šiek tiek druska
Užpilui:
4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1 valgomasis šaukštas balto vyno actas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Salotas supjaustome, išdėliojame lėkštėje. Svogūną supjaustome plonais šiaudeliais, užbarstome ant salotų. Pomidorą supjaustome storomis riekėmis, išdėliojame ant salotų. Kukurūzus ir alyvuoges užberiame ant salotų.
2.
Kiaušinį supjaustome į 4 dalis, išdėliojame ant salotų.
3.
Šparagus ir palmių šerdies griežinėlius išdėliojame ant salotų. Viduryje salotų padarome šiek tiek vietos ir uždedame tuno.
4.
Viename dubenėlyje sumaišome alyvuogių aliejų ir vyno actą, kol gausime vientisą balsvą padažą. Užpilame ant salotų. Visas salotas apibarstome druska. Štai salotos ir paruoštos, skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Ispaniškos salotos

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 1
Ingredientai: Užpilui:
Autoriaus žodis: Šias salotas galite gaminti pagal savo fantaziją, bet čia pateikiu visiškai ispanišką versiją, kuri idealiai atitinka Ispanijoje kavinėse ir restoranuose patiekiamas ( ...daugiau ) Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Salotas supjaustome, išdėliojame lėkštėje. Svogūną supjaustome plonais šiaudeliais, užbarstome ant salotų. Pomidorą supjaustome storomis riekėmis, išdėliojame ant salotų. Kukurūzus ir alyvuoges užberiame ant salotų.

  2. Kiaušinį supjaustome į 4 dalis, išdėliojame ant salotų.

  3. Šparagus ir palmių šerdies griežinėlius išdėliojame ant salotų. Viduryje salotų padarome šiek tiek vietos ir uždedame tuno.

  4. Viename dubenėlyje sumaišome alyvuogių aliejų ir vyno actą, kol gausime vientisą balsvą padažą. Užpilame ant salotų. Visas salotas apibarstome druska. Štai salotos ir paruoštos, skanaus!

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų