Burokėlių salotos su grybais
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
| 200 gramų | burokėliai (nedideli) |
| 100 gramų | grybai (virti) |
| 1 vienetas | svogūnai |
| 0.5 valgomojo šaukšto | acto |
| 1 vienetas | lauro lapų (lapelis) |
| šiek tiek | cukrus |
| šiek tiek | druska |
| 2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
| 2 stiklinės | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Burokėliai išverdami, nulupami, supjaustomi mažais kubeliais, pridedama smulkiai supjaustyto svogūno. Virti arba marinuoti grybai supjaustomi mažais kvadratėliais ir sumaišomi su burokėliais. Tas mišinys užpilamas šaltu marinatu, kuris paruošiamas taip: į puodą įpilama vandens, įdedamas lauro lapelis ir paverdama apie 5 min. Tada įberiama cukraus, druskos, įpilama acto ir dar kartą užvirinama. Lauro lapelis išimamas, įpilama aliejaus, išmaišoma ir užpilami burokėliai su grybais. Palaikoma apie porą valandų ir, dar kartą išmaišius, sudedama į salotinę. Puošiama grybų kepurėlėmis.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Keptos duonos, pupelių ir sūrio mišrainė
-
Mangas su rūkyta vištiena
-
Tuno mišrainė
-
Lašišos salotos
-
Fetos sūrio ir daržovių salotos
-
Daržovių mišrainė
-
Salotos su ZIGMO lašiša, avokadais ir putpelių kiaušiniais
-
Daržovių ir tuno salotos
-
Baltos salotos su dešra
-
Mišrainė su fermentiniu sūriu, burokėliais ir krabų lazdelėm
-
Vištienos salotos
-
Moliūgo salotos
-
Makaronų mišrainė su vištiena
-
Paprikų laiveliai
-
Salotos su brokoliais, vynuogėmis ir kumpiu
-
Džiovinti grybai su troškintais burokėliais
-
Silkė su daržovėmis
-
Baltosios salotos
-
Paturbinta baltai marga mišrainė
-
Milano salotos su rūkyta žuvimi
Burokėlių salotos su grybais
Komentarai:
6
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Burokėliai, nedideli,
200 gramų -
Grybai, virti,
100 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Actas,
0.5 valgomojo šaukšto -
Lauro lapai, lapelis,
1 vienetas - Cukrus
- Druska
-
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Vanduo,
2 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Burokėliai išverdami, nulupami, supjaustomi mažais kubeliais, pridedama smulkiai supjaustyto svogūno. Virti arba marinuoti grybai supjaustomi mažais kvadratėliais ir sumaišomi su burokėliais. Tas mišinys užpilamas šaltu marinatu, kuris paruošiamas taip: į puodą įpilama vandens, įdedamas lauro lapelis ir paverdama apie 5 min. Tada įberiama cukraus, druskos, įpilama acto ir dar kartą užvirinama. Lauro lapelis išimamas, įpilama aliejaus, išmaišoma ir užpilami burokėliai su grybais. Palaikoma apie porą valandų ir, dar kartą išmaišius, sudedama į salotinę. Puošiama grybų kepurėlėmis.
Reklama:
Komentarai (6)
-
Viktoras
2018-10-01 19:41
Kiek cikraus dėti?
-
Viktoras
2018-10-01 19:41
Kiek cikraus dėti?
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
