
Burokėlių salotos su grybais
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
200 gramų | burokėliai (nedideli) |
100 gramų | grybai (virti) |
1 vienetas | svogūnai |
0.5 valgomojo šaukšto | acto |
1 vienetas | lauro lapų (lapelis) |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | druska |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
2 stiklinės | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Burokėliai išverdami, nulupami, supjaustomi mažais kubeliais, pridedama smulkiai supjaustyto svogūno. Virti arba marinuoti grybai supjaustomi mažais kvadratėliais ir sumaišomi su burokėliais. Tas mišinys užpilamas šaltu marinatu, kuris paruošiamas taip: į puodą įpilama vandens, įdedamas lauro lapelis ir paverdama apie 5 min. Tada įberiama cukraus, druskos, įpilama acto ir dar kartą užvirinama. Lauro lapelis išimamas, įpilama aliejaus, išmaišoma ir užpilami burokėliai su grybais. Palaikoma apie porą valandų ir, dar kartą išmaišius, sudedama į salotinę. Puošiama grybų kepurėlėmis.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Švediškos salotos
-
Konservuotų menkių kepenėlių mišrainė
-
Salotos su feta sūriu
-
Gardžiosios bulvių salotos
-
Salotos "Kačiukai"
-
Mišrainė "Staigmena"
-
Salotos su liežuviu
-
Silkės, bulvių ir kiaušinių salotos
-
Lengva silkė
-
Burokėlių salotos su porais
-
Vištienos salotos
-
Itališkos salotos
-
Tuno ir daržovių salotos
-
Salotos su vištiena
-
Silkė su borukėliais
-
Pomidorų ir žiedinių kopūstų salotos
-
Salotos su tunu
-
Mišarine "Paberžis"
-
Burokėlių salotos
-
Sluoksniuotos silkės salotos
Burokėlių salotos su grybais
Komentarai:
6
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Burokėliai, nedideli,
200 gramų -
Grybai, virti,
100 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Actas,
0.5 valgomojo šaukšto -
Lauro lapai, lapelis,
1 vienetas - Cukrus
- Druska
-
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Vanduo,
2 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Burokėliai išverdami, nulupami, supjaustomi mažais kubeliais, pridedama smulkiai supjaustyto svogūno. Virti arba marinuoti grybai supjaustomi mažais kvadratėliais ir sumaišomi su burokėliais. Tas mišinys užpilamas šaltu marinatu, kuris paruošiamas taip: į puodą įpilama vandens, įdedamas lauro lapelis ir paverdama apie 5 min. Tada įberiama cukraus, druskos, įpilama acto ir dar kartą užvirinama. Lauro lapelis išimamas, įpilama aliejaus, išmaišoma ir užpilami burokėliai su grybais. Palaikoma apie porą valandų ir, dar kartą išmaišius, sudedama į salotinę. Puošiama grybų kepurėlėmis.
Reklama:
Komentarai (6)
-
Viktoras
2018-10-01 19:41
Kiek cikraus dėti?
-
Viktoras
2018-10-01 19:41
Kiek cikraus dėti?
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...