Burokėlių salotos su grybais
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
200 gramų | burokėliai (nedideli) |
100 gramų | grybai (virti) |
1 vienetas | svogūnai |
0.5 valgomojo šaukšto | acto |
1 vienetas | lauro lapų (lapelis) |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | druska |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
2 stiklinės | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Burokėliai išverdami, nulupami, supjaustomi mažais kubeliais, pridedama smulkiai supjaustyto svogūno. Virti arba marinuoti grybai supjaustomi mažais kvadratėliais ir sumaišomi su burokėliais. Tas mišinys užpilamas šaltu marinatu, kuris paruošiamas taip: į puodą įpilama vandens, įdedamas lauro lapelis ir paverdama apie 5 min. Tada įberiama cukraus, druskos, įpilama acto ir dar kartą užvirinama. Lauro lapelis išimamas, įpilama aliejaus, išmaišoma ir užpilami burokėliai su grybais. Palaikoma apie porą valandų ir, dar kartą išmaišius, sudedama į salotinę. Puošiama grybų kepurėlėmis.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištienos salotos su kriaušėmis
- Cukinija su ančiuviais
- Krabų lazdelių ir rūgštynių salotos
- Pievagrybiai su svogūnais
- Makaronų salotos su kumpiu
- Karštos vištienos salotos
- Konservuotų grybų salotos
- Bulvių salotos su svogūnais
- Sūdytų ir rūkytų silkių mišrainė
- Valentino salotos
- Salotos "Vynuogė" su kininiais kopūstais
- Baltos salotos su dešra
- Arvydo grybu salotos iš "Karališkų Trimitų"
- Cezario salotos su marinuotais vištienos kepsneliais ir jogurtiniu padažu
- Grybai salotų padaže
- Makaronai su papaja
- Lengvos pavasario salotos
- Skaniosios baklažanų ir pomidorų salotos
- Bajoriškos salotos
- Mišrainė su vištiena ir grybais
Burokėlių salotos su grybais
Komentarai:
6
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Burokėliai, nedideli,
200 gramų -
Grybai, virti,
100 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Actas,
0.5 valgomojo šaukšto -
Lauro lapai, lapelis,
1 vienetas - Cukrus
- Druska
-
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Vanduo,
2 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Burokėliai išverdami, nulupami, supjaustomi mažais kubeliais, pridedama smulkiai supjaustyto svogūno. Virti arba marinuoti grybai supjaustomi mažais kvadratėliais ir sumaišomi su burokėliais. Tas mišinys užpilamas šaltu marinatu, kuris paruošiamas taip: į puodą įpilama vandens, įdedamas lauro lapelis ir paverdama apie 5 min. Tada įberiama cukraus, druskos, įpilama acto ir dar kartą užvirinama. Lauro lapelis išimamas, įpilama aliejaus, išmaišoma ir užpilami burokėliai su grybais. Palaikoma apie porą valandų ir, dar kartą išmaišius, sudedama į salotinę. Puošiama grybų kepurėlėmis.
Reklama:
Komentarai (6)
-
Viktoras
2018-10-01 19:41
Kiek cikraus dėti?
-
Viktoras
2018-10-01 19:41
Kiek cikraus dėti?
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...