200 gramų | burokėliai (nedideli) |
100 gramų | grybai (virti) |
1 vienetas | svogūnai |
0.5 valgomojo šaukšto | acto |
1 vienetas | lauro lapų (lapelis) |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | druska |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
2 stiklinės | vanduo |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Salotos su tunu
- Sočios salotos su vištiena, ryžiais ir daržovėmis
- Brokolių salotos su vištiena
- Porų mišrainė su obuoliais
- Sluoksniuota mišrainė "Pelių namelis"
- Neringos salotos
- Tuno ir daržovių salotos
- Sojų salotos
- Jautienos salotos
- Jautienos salotos
- Silkutė su morkomis ir pievagrybiais
- Salotos su brokoliais, vynuogėmis ir kumpiu
- Pomidorų ir grybų salotos
- Tuno salotos „vienas du trys“
- Kumpio mišrainė
- Kukurūzų mišrainė
- Salotos su apelsinu
- Burokėlių ir pupelių salotos
- Mėsos mišrainė
- Daržovių salotos su skrebučiais
Burokėlių salotos su grybais
- Paruošimo laikas:
-
Burokėliai, nedideli,
200 gramų -
Grybai, virti,
100 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Actas,
0.5 valgomojo šaukšto -
Lauro lapai, lapelis,
1 vienetas - Cukrus
- Druska
-
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Vanduo,
2 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Burokėliai išverdami, nulupami, supjaustomi mažais kubeliais, pridedama smulkiai supjaustyto svogūno. Virti arba marinuoti grybai supjaustomi mažais kvadratėliais ir sumaišomi su burokėliais. Tas mišinys užpilamas šaltu marinatu, kuris paruošiamas taip: į puodą įpilama vandens, įdedamas lauro lapelis ir paverdama apie 5 min. Tada įberiama cukraus, druskos, įpilama acto ir dar kartą užvirinama. Lauro lapelis išimamas, įpilama aliejaus, išmaišoma ir užpilami burokėliai su grybais. Palaikoma apie porą valandų ir, dar kartą išmaišius, sudedama į salotinę. Puošiama grybų kepurėlėmis.
Komentarai (6)
-
Viktoras
2018-10-01 19:41
Kiek cikraus dėti?
-
Viktoras
2018-10-01 19:41
Kiek cikraus dėti?