500 mililitrų | grietinėlės, 35% |
450 gramų | braškės (šaldytų ar šviežių) |
397 gramai | kondensuotas pienas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Ledų desertas su „m&m“
- Braškiniai ledai
- Ledai vafliuose
- Ledai ant pagaliuko
- Degtinės ledai
- Persikų desertas
- Plakti ledai
- Ledų tortas
- Gardūs braškiniai ledai
- Braškių ledai
- Naminiai ledai su braškėmis
- Juodųjų serbentų sausainiai
- Ledų desertas
- Citrinų šerbetas
- Mėtinis agurkų šerbetas
- Naminiai ledai su riešutais
- Paprasti naminiai ledai
- Slyvų saldainiai "Tirpsta burnoje"
- Naminiai ledai
- Keptų bananų ir ledų desertas
Braškiniai kondensuoto pieno ledai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Grietinėlė, 35%,
500 mililitrų -
Braškės, šaldytų ar šviežių,
450 gramų -
Kondensuotas pienas,
397 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Jei naudosite šaldytas braškes, tuomet jas atitirpdinkite ir nuvarvinkite skystį.
Į didelį indą supilame grietinėlę ir kondensuotą pieną. Plakame elektriniu mikseriu, kol masė sutirštėja. Tik neperplakite grietinėlės, kad nesušoktų į gabalėlius. Išplaka grietinėlė turi nekristi nuo mikserio šluotelių, tad pabaigoje plakimo vis patikrinkite grietinėlės standumą.
Braškes sutriname blenderiu arba šakute.
Su šaukštu į grietinėlės masę lėtai įmaišome braškių tyrę. Masę supilame į formą, kurioje šaldysite ledus. Aš naudojau metalinę pailgą formą aukštais kraštais. Jei norite ant viršaus galite uždėti braškių gabalėlių. Ledus dedame į šaldiklį ir šaldome pernakt. Galite ledus skanauti ir po 3-4 h, tik tuomet jie dar bus kiek minkštoki. Ledus galite šaldyti ir atskirose, nedidelėse formelėse, taip jie greičiau sustengs. Braškių tyrę galite tik vos vos sumaišyti su grietinėlės mase, tuomet, kai ledai sustengs, gausite gražias braškių tyrės linijas.