
500 mililitrų | grietinėlės, 35% |
450 gramų | braškės (šaldytų ar šviežių) |
397 gramai | kondensuotas pienas |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Ledų desertas su „m&m“
-
Kava su ledais
-
Naminiai ledai
-
Naminiai ledai
-
Naminiai ledai su riešutais
-
Degtinės ledai
-
Kokteilis su datulėmis
-
Šokoladiniai ledai
-
Plakti ledai
-
Ledai vafliuose
-
Vaniliniai ledai su įcukrintais vaisiais
-
Manekenes ledai
-
Ledų tortas su šokolado batonėliais
-
Ledai ant pagaliuko
-
Juodųjų serbentų sausainiai
-
Abrikosų ledukai
-
Braškiniai ledai
-
Slyvų saldainiai "Tirpsta burnoje"
-
Abrikosų šerbetas
-
Paprasti naminiai ledai
Braškiniai kondensuoto pieno ledai

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Grietinėlė, 35%,
500 mililitrų -
Braškės, šaldytų ar šviežių,
450 gramų -
Kondensuotas pienas,
397 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Jei naudosite šaldytas braškes, tuomet jas atitirpdinkite ir nuvarvinkite skystį.
Į didelį indą supilame grietinėlę ir kondensuotą pieną. Plakame elektriniu mikseriu, kol masė sutirštėja. Tik neperplakite grietinėlės, kad nesušoktų į gabalėlius. Išplaka grietinėlė turi nekristi nuo mikserio šluotelių, tad pabaigoje plakimo vis patikrinkite grietinėlės standumą.
Braškes sutriname blenderiu arba šakute.
Su šaukštu į grietinėlės masę lėtai įmaišome braškių tyrę. Masę supilame į formą, kurioje šaldysite ledus. Aš naudojau metalinę pailgą formą aukštais kraštais. Jei norite ant viršaus galite uždėti braškių gabalėlių. Ledus dedame į šaldiklį ir šaldome pernakt. Galite ledus skanauti ir po 3-4 h, tik tuomet jie dar bus kiek minkštoki. Ledus galite šaldyti ir atskirose, nedidelėse formelėse, taip jie greičiau sustengs. Braškių tyrę galite tik vos vos sumaišyti su grietinėlės mase, tuomet, kai ledai sustengs, gausite gražias braškių tyrės linijas.