210 gramų | dansukker cukrus farinas | |
200 mililitrų | grietinėlės, 35% | |
100 gramų | sviestas | |
20 gramų | kakava | |
2 arbatiniai šaukšteliai | „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile | |
Papuošimui: | ||
100 gramų | juodojo šokolado |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas
- Natūralių apelsinų sulčių želė
- Kisielinis desertas
- Morengai
- Uogienės putėsiai
- Šokoladinis tortas
- Bananiniai saldainiai
- Riešutinis vaflių tortas
- Naminiai ledai su braškėmis
- Pyragėliai einant į svečius
- Varškės sūris su žele
- Bananinis tortas-pyragas
- Kokteilis „Vampyro aistra“
- Vasariškas desertas
- Karštas baltasis vynas
- Ledai vafliuose
- „Baltosios gėlės“
- Velykė
- Jogurtiniai putėsiai su želė sluoksniu
- Saulėgražų ir šokolado saldainiai
Šokoladiniai irisai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Dansukker cukrus Farinas,
210 gramų -
Grietinėlė, 35%,
200 mililitrų -
Sviestas,
100 gramų -
Kakava,
20 gramų -
„Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Juodasis šokoladas,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į prikaistuvį storu dugnu sudėkite visas sudedamąsias dalis, išskyrus šokoladą, ir užvirkite. Virkite ant lėtos ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol temperatūra pasieks 125 °C. Lengviausia temperatūrą pamatuoti virtuviniu termometru. Jei neturite termometro, temperatūrą įvertinkite truputį mišinio įlašinę į stiklinę šalto vandens. Jei susiformuoja apvalus vidutinio minkštumo rutuliukas, mišinys paruoštas. Mišiniui pasiekti reikiamą temperatūrą prireiks 30–40 min.
Pilkite masę į kepimo popieriumi išklotą prikaistuvį ir leiskite ataušti.
Tada padalykite ją į gabaliukus.
Išlydykite šokoladą indą su šokoladu įstatę į verdantį vandenį. Pamirkykite šokolade pyrago gabaliukus ir sudėkite juos ant grotelių, kad atauštų.