2 kilogramai | pievagrybiai |
2 kilogramai | kreivabudžių |
0.5 kilogramo | šparagai |
0.5 kilogramo | paprika |
300 mililitrų | acto |
150 gramų | cukrus |
1 pakelis | dr. oetker saldžiarūgščio prieskonių mišinio "pikant fix" |
apie 3-5 minutes, nuolat maišant. Gautas mišinys dar karštas supilamas į stiklainius.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai
- Pomidorai savo sultyse
- Konservuotos rūgštynės
- Marinuoti grybai
- Marinuotos daržovės (su aštriu „Pikant fix“)
- Cukinijų užkandis
- Pomidorai savo sultyse be odelių
- Marinuoti kalafijorai su agurkais
- Saldžiarūgštis padažas žiemai
- Marinuoti pievagrybiai
- Marinuoti pomidorai su imbieru
- Konservuoti baravykai
- Rauginti agurkai
- Sūdyti grybai
- Konservuotos paprikos su pomidorais
- Konservuoti burokėliai
- Marinuotos voveraitės
- Marinuoti saldžiarūgščiai grybai
- Cukinijos žiemai
- Marinuoti grybai žiemai
Marinuoti grybai (su saldžiarūgščiu „Pikant fix“)
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Pievagrybiai,
2 kilogramai -
Kreivabudės,
2 kilogramai -
Šparagai,
0.5 kilogramo -
Paprika,
0.5 kilogramo -
Actas,
300 mililitrų -
Cukrus,
150 gramų -
Dr. Oetker saldžiarūgštis prieskonių mišinys "Pikant fix",
1 pakelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Grybai apiplikomi ir 3 minutes palaikomi vandenyje su trupučiu druskos. Po to, didesnieji perpjaunami per pusę. Paprikos nuplaunamos, išvalomos ir supjaustomos juostelėmis.
Šparagai nuplaunami ir pašalinama sumedėjusi dalis ties šaknimi, supjaustoma lazdelėmis. Visos daržovės sumaišomos ir sudedamos į stiklainius.
Paruošiamas mišinys iš vandens, cukraus, acto ir vieno pakelio Dr. Oetker saldžiarūgščio prieskonių mišinio „Pikant fix“. Mišinys kaitinamas kol užvirs. Verdama
apie 3-5 minutes, nuolat maišant. Gautas mišinys dar karštas supilamas į stiklainius.Stiklainiai uždaromi dangteliu ir pastatomi šaltai. Pageidautina suvartoti per 30 dienų nuo stiklainio atidarymo.