0.5 vieneto | granatai |
100 gramų | šokoladas (juodas, smulkiai laužytas) |
100 gramų | šokoladas (baltas, smulkiai laužytas) |
1 vienetas | imbieras (gabalėlis, smulkintas) |
1 stiklinė | grietinėlės, 35% |
1 sauja | cukrus (nerafinuotas arba paprastas) |
6 vienetai | mėta (lapeliai) |
1 valgomasis šaukštas | cukrus (rudas) |
2 stiklinės | uogos (šaldytos) |
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Arbūzų šerbetas
- Gardūs braškiniai ledai
- Slyvų saldainiai "Tirpsta burnoje"
- Kavos ir ledų desertas
- Naminiai karameliniai ledai
- Šokoladiniai ledai
- Grietinėlės ledai su vanile
- Braškių ledai
- Greiti braškiniai ledai
- Braškiniai ledai
- Manekenes ledai
- Persikų desertas
- Ledai su uogomis
- Grietinėlės ledai
- Abrikosų ledukai
- Mango ledai
- Naminiai ledai su riešutais
- Kisielinis desertas
- Kava su ledais
- Paprasti naminiai ledai
Gervuogių ir miško uogų ledai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Granatai,
0.5 vieneto -
Šokoladas, juodas, smulkiai laužytas,
100 gramų -
Šokoladas, baltas, smulkiai laužytas,
100 gramų -
Imbieras, gabalėlis, smulkintas,
1 vienetas -
Grietinėlė, 35%,
1 stiklinė -
Cukrus, nerafinuotas arba paprastas,
1 sauja -
Mėta, lapeliai,
6 vienetai -
Cukrus, rudas,
1 valgomasis šaukštas -
Uogos, šaldytos,
2 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Smulkiai laužytą šokoladą sudėti į dubenį ir tirpinti garų vonelėje (indas, kuriame tirpinamas šokoladas neturi būti karštas). Aptirpus šokoladui pilti truputį grietinėlės ir dėti smulkintą imbierą.
Granatų sirupo paruošimas. Granatą perpjauti pusiau ir mentele mušti granatą, jog iškristų sėklos. Sėklas berti į keptuvę. Pradėjus skleistis granatų sultims, suberti rudąjį cukrų ir mėtų lapelius.
Šaldytas uogas kartu su nerafinuotu cukrumi sumalti virtuviniu kombainu iki vientisos masės. Tada supilti likusią grietinėlę ir dar kartą permaišyti virtuviniu kombainu. Gautą ledų masę atsargiai dėti į taures, ant viršaus dėti imbierinį šokoladą, užlieti granatų sirupu ir papuošti mėtos lapeliu.
Skanaus.