Virtos sraigės su kevalu
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
2 vienetai pomidorai
3 vienetai svogūnai
2 valgomieji šaukštai aliejaus
200 gramų dešra
50 gramų sraigės (vynuoginės)
šiek tiek acto
1 valgomasis šaukštas džiūvėsėliai
1 stiklinė raudonas vynas
2 vienetai česnakas (skiltelės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sraiges perplaukite ir įdėkite į indą su miltais bent kelioms valandoms, tuomet jos išsivalys. Po to praplaukite ir užmerkite 12 valandų į 3% acto marinatą, po to išvirkite jas su geldelemis vandenyje. Tuomet išimkite sraiges iš namelių, ištraukite žarnas, namelius praplaukite ir grąžinkite sraigės kumpelius į namelius. Iškepkite svogūnus aliejuje. Suberkite smulkintą dešrą, česnaką ir žalumynus. Įpilkite stiklinę vyno ir įmeskite sraiges. Jei vandens mazai, įpilkite papildomai, kad sraigės būtų padaže.

Virkite 1 valandą. Įmeskite džiūvesėlius. Po kurio laiko nuimkite.

Populiariausi receptai šią savaitę

Virtos sraigės su kevalu

Komentarai: 12
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Sraiges perplaukite ir įdėkite į indą su miltais bent kelioms valandoms, tuomet jos išsivalys. Po to praplaukite ir užmerkite 12 valandų į 3% acto marinatą, po to išvirkite jas su geldelemis vandenyje. Tuomet išimkite sraiges iš namelių, ištraukite žarnas, namelius praplaukite ir grąžinkite sraigės kumpelius į namelius. Iškepkite svogūnus aliejuje. Suberkite smulkintą dešrą, česnaką ir žalumynus. Įpilkite stiklinę vyno ir įmeskite sraiges. Jei vandens mazai, įpilkite papildomai, kad sraigės būtų padaže.

Virkite 1 valandą. Įmeskite džiūvesėlius. Po kurio laiko nuimkite.

Reklama:

Komentarai (12)


  • Khalidah 2019-05-28 18:06

    Nezinojau kad sraiges turi kumpelius :))) Kinijoje jas tiesiog kepa, pasudo, ir valgomos jos istraukiant su dantu krapstuku. Jokiu perpylinejimu, actu, ir kt. nesamoniu :)))


  • sju 2011-03-07 16:33

    Labai skanu :super:


  • Alina 2011-02-28 00:02

    ne uz ka nesuvalgyciau :bloga:


  • Pinokis 2010-05-15 15:56

    Kažkokia nesamonė-valgyt sraiges su visom žarnom... :bloga: Aš jas apverdu,išimu iš kiauto ir įdarau česnakiniu įdaru. :mmm: Tai išemus iš kiauto tokios žarnikės išsitraukia...8-| Nenormalus receptas... :ne:


  • green_raven 2009-02-27 23:30

    Tai prekybos centruose galima nusipirkt jas ten perdirbtas daugiau ar mažiau.. Nes kažkaip gyvų nekiltų ranka į actą mesti... :galvoju: :stop:


  • sonata 2008-11-19 19:21

    siaip tai joms reikia duoti 24val issitustinti tai paemi sausu dziuveseliu pripili i puoda ir tada ispili ten sraiges ir palieki tas 24 vanandas ir virt plaut vel virti ir plauti reikia ilgai kol nelieka sraiges seiliu


  • Tomas 2008-11-17 16:39

    Kaip ir veziur, sraigiu numirusiu kienas nevalgo. Taip, gyvas.


  • Viktorija 2008-11-17 13:38

    atrodo skaniai. o kaip jas is pradziu numarinti? negi taip gyvas i acta iskart?


Daugiau receptų