
2 vienetai | pomidorai |
3 vienetai | svogūnai |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
200 gramų | dešra |
50 gramų | sraigės (vynuoginės) |
šiek tiek | acto |
1 valgomasis šaukštas | džiūvėsėliai |
1 stiklinė | raudonas vynas |
2 vienetai | česnakas (skiltelės) |
Virkite 1 valandą. Įmeskite džiūvesėlius. Po kurio laiko nuimkite.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Avokadai su krevetėmis
-
Įdaryti kiaušiniai
-
Omleto keksiukai
-
Pievagrybiai kepti su česnaku
-
Daržovių užkandėlė
-
Farširuota lydeka
-
Krepšelis su kriaušių ir feta įdaru
-
Žaliosiomis paprikomis įdarytas vyniotinis
-
Avokadas su varške
-
Šventiniai nugarinės suktinukai
-
Trapios tešlos užkandėlės su svogūnais ir šonine
-
Ypatingieji kiaušinukai
-
Sumuštinukai su silke
-
Spalvingi iešmeliai
-
Įdaryti artišokai
-
Lavašo suktinukai su kumpiu ir majonezu
-
Silkė pataluose su granato sėklomis
-
Vištienos vyniotinis "Marmuras"
-
Įdarytos pievagrybių kepurėlės
-
Vaisių desertas su brendžiu
Virtos sraigės su kevalu

-
Pomidorai,
2 vienetai -
Svogūnai,
3 vienetai -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Dešra,
200 gramų -
Sraigės (vynuoginės),
50 gramų - Actas
-
Džiūvėsėliai,
1 valgomasis šaukštas -
Raudonas vynas,
1 stiklinė -
Česnakas, skiltelės,
2 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sraiges perplaukite ir įdėkite į indą su miltais bent kelioms valandoms, tuomet jos išsivalys. Po to praplaukite ir užmerkite 12 valandų į 3% acto marinatą, po to išvirkite jas su geldelemis vandenyje. Tuomet išimkite sraiges iš namelių, ištraukite žarnas, namelius praplaukite ir grąžinkite sraigės kumpelius į namelius. Iškepkite svogūnus aliejuje. Suberkite smulkintą dešrą, česnaką ir žalumynus. Įpilkite stiklinę vyno ir įmeskite sraiges. Jei vandens mazai, įpilkite papildomai, kad sraigės būtų padaže.
Virkite 1 valandą. Įmeskite džiūvesėlius. Po kurio laiko nuimkite.
Komentarai (12)
-
Khalidah
2019-05-28 18:06
Nezinojau kad sraiges turi kumpelius :))) Kinijoje jas tiesiog kepa, pasudo, ir valgomos jos istraukiant su dantu krapstuku. Jokiu perpylinejimu, actu, ir kt. nesamoniu :)))
-
sju
2011-03-07 16:33
Labai skanu :super:
-
Alina
2011-02-28 00:02
ne uz ka nesuvalgyciau :bloga:
-
Pinokis
2010-05-15 15:56
Kažkokia nesamonė-valgyt sraiges su visom žarnom... :bloga: Aš jas apverdu,išimu iš kiauto ir įdarau česnakiniu įdaru. :mmm: Tai išemus iš kiauto tokios žarnikės išsitraukia...8-| Nenormalus receptas... :ne:
-
green_raven
2009-02-27 23:30
Tai prekybos centruose galima nusipirkt jas ten perdirbtas daugiau ar mažiau.. Nes kažkaip gyvų nekiltų ranka į actą mesti... :galvoju: :stop:
-
sonata
2008-11-19 19:21
siaip tai joms reikia duoti 24val issitustinti tai paemi sausu dziuveseliu pripili i puoda ir tada ispili ten sraiges ir palieki tas 24 vanandas ir virt plaut vel virti ir plauti reikia ilgai kol nelieka sraiges seiliu
-
Tomas
2008-11-17 16:39
Kaip ir veziur, sraigiu numirusiu kienas nevalgo. Taip, gyvas.
-
Viktorija
2008-11-17 13:38
atrodo skaniai. o kaip jas is pradziu numarinti? negi taip gyvas i acta iskart?