1 kilogramas | karpis |
1 vienetas | svogūnai |
1 stiklinė | obuolių sultys |
0.5 stiklinės | vanduo |
1 vienetas | česnakas (skiltelė) |
1 vienetas | lauro lapų (lapelis) |
0.5 stiklinės | aliejaus |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | citrinos (skiltelių) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Omletas su daržovėmis
- Įdaryti kiaušiniai
- Tortilijų suktinukai
- Omletas
- Silkė su daržovėmis
- Vaisių vėrinukai
- Pievagrybiai ant žarijų
- Marinuota silkės filė
- Česnakinė duona su sūriu
- Duonos "suši"
- Keptos krevetės
- Pica su ožkų sūriu ir burokėliais
- Pusryčių užkandėlė
- Švilpikai
- Baklažanų ir sūrio užkandėlė
- Kibinai
- Bulviniai pyragėliai
- Svogūnai prie alaus
- Sumuštiniai su silke ir obuoliais
- Vyšninių pomidorų užkandėlė
Virtas karpis padaže
-
Karpis,
1 kilogramas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Obuolių sultys,
1 stiklinė -
Vanduo,
0.5 stiklinės -
Česnakas, skiltelė,
1 vienetas -
Lauro lapai, lapelis,
1 vienetas -
Aliejus,
0.5 stiklinės - Druska
- Juodieji pipirai
- Petražolės
- Citrinos, skiltelių
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuvalyta žuvis supjaustoma 2 cm pločio gabalais. Smulkiai supjaustytas svogūnas pakepinamas su aliejumi puode, supilamas vanduo, obuolių sultys, pasūdoma, suberiami prieskoniai ir užvirinama. Sudedama žuvis, įpilama aliejaus ir verdama ant silpnos ugnies. Išvirusi žuvis kiaurasamčiu išgriebiama ir sudedama į pailgą pusdubenį. Likęs sultinys virinamas, kol lieka pusė. Sultinys plakamas, lašinant likusį aliejų. Baigiant plakti suberiami supjaustyti petražolių lapeliai. Užpilta šiuo padažu žuvis pastatoma šaltai. Tiekiama papuošta citrinos skiltelėmis, petražolėmis.