50 gramų | sviestas (minkštas) |
5 vienetai | kiaušiniai |
500 gramų | varškė (sausa) |
200 gramų | grietinė |
2 valgomieji šaukštai | cukrus |
1 pakelis | vanilinis cukrus |
3 valgomieji šaukštai | miltai |
3 vienetai | obuoliai |
1 vienetas | citrinos |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
sultimis ir dėti į keptuvę patušinti.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Varškės ir manų apkepas
- Labai sotus varškės apkepas su kokoso drožlėmis
- Purus varškės sūrio apkepas
- Varškės apkepo kvadratėliai
- Varškės ir morkų apkepas
- Gardus varškės apkepas
- Varškės apkepas
- Varškės apkepas
- Varškės apkepas su razinomis
- Varškės apkepas su mėlynėmis
- Varškės apkepas su namine karamele
- Keptas varškės ir žolelių masės pyragas
- Skanus varškės apkepas
- Greitas ir skanus varškės apkepas
- Greitas varškės apkepas
- Pyragas su špinatų-varškės įdaru
- Margaritos varškės apkepas
- Varškės apkepas su manų kruopomis
- Varškės apkepas su ryžiais
- Pyragas su varške
Varškėtis su obuoliais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Sviestas, minkštas,
50 gramų -
Kiaušiniai,
5 vienetai -
Varškė, sausa,
500 gramų -
Grietinė,
200 gramų -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai -
Vanilinis cukrus,
1 pakelis -
Miltai,
3 valgomieji šaukštai -
Obuoliai,
3 vienetai -
Citrinos,
1 vienetas -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus išplakti iki standžių putų, trynius išplakti su cukrumi ir sviestu iki vientisos masės.
Į trynių masę sudėti miltus su kepimo milteliais ir išmaišyti. Paskui sudėti grietinę ir varškę bei vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišyti.
Masę supilti į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi.
Obuolius nuplauti išimti sėklas ir supjaustyti skiltelėmis (nelupti) ir jas pašlakstyti citrinos
sultimis ir dėti į keptuvę patušinti.Pyragą kepti iki 200°C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Išimtą pyragą ataušinti ir sudėti ant jo obuolių skilteles.
Skanaus.