Varškės apkepas su avižiniais dribsniais
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Autorius apie receptą: Jei dvejojate ar avižiniai dribsniai tikrai tiks varškės apkepe, galiu užtikrinti, kad avižiniai dribsniai juntami labai silpnai, dėl to galite juos drąsiai naudoti, nes skonio Jei dvejojate ar avižiniai dribsniai tikrai tiks varškės apkepe, galiu užtikrinti, kad avižiniai dribsniai juntami labai silpnai, dėl to galite juos drąsiai naudoti, nes skonio tikrai nesugadins, o bus tik į naudą. Tokį apkepą galima tiesiog atsipjauti ir skanauti vieną, kaip greitą užkandį tiek pusryčiams, pietums ar vakarienei, nes jis nėra labai “nuodėmingas“. Be abejo, jeigu nemėgstate saldesnių apkepų, tuomet sumažinkite cukraus kiekį. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.com (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
400 gramų varškė (naudojau 18% riebumo)
2 vienetai kiaušiniai
100 mililitrų pienas (karšto)
6 valgomieji šaukštai pilno grūdo avižinių dribsniai
4 valgomieji šaukštai cukrus
3 valgomieji šaukštai džiovintų spanguolių (ar kitų mėgstamų uogų)
2 valgomieji šaukštai manų kruopos
1 arbatinis šaukštelis vanilinis cukrus (arba vanilės ekstrakto)
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
0.2 arbatinio šaukštelio druska
šiek tiek sviestas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Karštą pieną sumaišome su avižiniais dribsniais, paliekame išbrinkti 15-20 min.
2.
Spanguoles užpilame karštu vandeniu, paliekame išbrinkti 15-20 min. Po to vandenį nupilame.
3.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
4.
Varškę, kiaušinius, manus, cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir druską sudedame į vieną indą, sutriname šakute iki vientisos masės. Po to šauktu įmaišome avižinius dribsnius ir pusę spanguolių.
5.
Kepimo formą gerai ištepame sviestu, supilame tešlą, apibarstome likusiomis spanguolėmis ir kepame ~30-35 min, kol pyragas apskrunda. Ar pyragas iškepęs patikrinkite mediniu dantų krapštuku – jei ištraukus krapštukus švarus, tuomet pyragas iškepęs, jei aplipęs tešla – kepkite šiek tiek ilgiau. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Varškės apkepas su avižiniais dribsniais

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 5
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Jei dvejojate ar avižiniai dribsniai tikrai tiks varškės apkepe, galiu užtikrinti, kad avižiniai dribsniai juntami labai silpnai, dėl to galite juos drąsiai naudoti, nes skonio ( ...daugiau ) Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Karštą pieną sumaišome su avižiniais dribsniais, paliekame išbrinkti 15-20 min.

  2. Spanguoles užpilame karštu vandeniu, paliekame išbrinkti 15-20 min. Po to vandenį nupilame.

  3. Orkaitę įkaitiname iki 180 C.

  4. Varškę, kiaušinius, manus, cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir druską sudedame į vieną indą, sutriname šakute iki vientisos masės. Po to šauktu įmaišome avižinius dribsnius ir pusę spanguolių.

  5. Kepimo formą gerai ištepame sviestu, supilame tešlą, apibarstome likusiomis spanguolėmis ir kepame ~30-35 min, kol pyragas apskrunda. Ar pyragas iškepęs patikrinkite mediniu dantų krapštuku – jei ištraukus krapštukus švarus, tuomet pyragas iškepęs, jei aplipęs tešla – kepkite šiek tiek ilgiau. Skanaus!

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų