| 400 gramų | varškė (naudojau 18% riebumo) | 
| 2 vienetai | kiaušiniai | 
| 100 mililitrų | pienas (karšto) | 
| 6 valgomieji šaukštai | pilno grūdo avižinių dribsniai | 
| 4 valgomieji šaukštai | cukrus | 
| 3 valgomieji šaukštai | džiovintų spanguolių (ar kitų mėgstamų uogų) | 
| 2 valgomieji šaukštai | manų kruopos | 
| 1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus (arba vanilės ekstrakto) | 
| 1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | 
| 0.2 arbatinio šaukštelio | druska | 
| šiek tiek | sviestas | 
Populiariausi receptai šią savaitę
- 
                
                                        
                                    
                Bulvių ir kamambero apkepas
             - 
                
                                        
                                    
                Varškės ir bananų apkepas
             - 
                
                                        
                                    
                Varškės apkepas su cukinija ir paprika
             - 
                
                                        
                                    
                Varškės ir ryžių apkepas
             - 
                
                                        
                                    
                Varškės apkepas
             - 
                
                                        
                                    
                Greitas ir skanus varškės apkepas
             - 
                
                                        
                                    
                Varškėtis su obuoliais
             - 
                
                                        
                                    
                Varškės apkepas
             - 
                
                                        
                                    
                Varškės ir moliūgų apkepas
             - 
                
                                        
                                    
                Varškės apkepas su asiūkliais
             - 
                
                                        
                                    
                Brokolių apkepas
             - 
                
                                        
                                    
                Varškės apkepas
             - 
                
                                        
                                    
                Varškės apkepas
             - 
                
                                        
                                    
                Varškės ir morkų apkepas
             - 
                
                                        
                                    
                Varškės plokštainis
             - 
                
                                        
                                    
                Greitas varškės apkepas
             - 
                
                                        
                                    
                Varškės apkepas su kriaušėmis ir klevų sirupu
             - 
                
                                        
                                    
                Varškės apkepas su persikais
             - 
                
                                        
                                    
                Purus varškės sūrio apkepas
             - 
                
                                        
                                    
                Varškės pyragas su bananų įdaru
             
Varškės apkepas su avižiniais dribsniais
                        akcijas
                    - Paruošimo laikas:
 - Porcijų skaičius: 5
 
- 
                                                            
                                                            Varškė, naudojau 18% riebumo, 
400 gramų  - 
                                                            
                                                            Kiaušiniai, 
2 vienetai  - 
                                                            
                                                            Pienas, karšto, 
100 mililitrų  - 
                                                            
                                                            Pilno grūdo avižinių dribsniai, 
6 valgomieji šaukštai  - 
                                                            
                                                            Cukrus, 
4 valgomieji šaukštai  - 
                                                            
                                                            Džiovintos spanguolės, ar kitų mėgstamų uogų, 
3 valgomieji šaukštai  - 
                                                            
                                                            Manų kruopos, 
2 valgomieji šaukštai  - 
                                                            
                                                            Vanilinis cukrus, arba vanilės ekstrakto, 
1 arbatinis šaukštelis  - 
                                                            
                                                            Kepimo milteliai, 
1 arbatinis šaukštelis  - 
                                                            
                                                            Druska, 
1/5 arbatinio šaukštelio  - Sviestas
 - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
 
Karštą pieną sumaišome su avižiniais dribsniais, paliekame išbrinkti 15-20 min.
Spanguoles užpilame karštu vandeniu, paliekame išbrinkti 15-20 min. Po to vandenį nupilame.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
Varškę, kiaušinius, manus, cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir druską sudedame į vieną indą, sutriname šakute iki vientisos masės. Po to šauktu įmaišome avižinius dribsnius ir pusę spanguolių.
Kepimo formą gerai ištepame sviestu, supilame tešlą, apibarstome likusiomis spanguolėmis ir kepame ~30-35 min, kol pyragas apskrunda. Ar pyragas iškepęs patikrinkite mediniu dantų krapštuku – jei ištraukus krapštukus švarus, tuomet pyragas iškepęs, jei aplipęs tešla – kepkite šiek tiek ilgiau. Skanaus!
Komentarai (2)
- 
        Laima
        2019-02-02 18:28
    
        Kur galima rasti 18% varškytę? Receptas geras.bandysiu
 
