šiek tiek | svarainiai |
šiek tiek | cukrus |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Svogūninis gėris nuo peršalimo
- Arvydo geriamos sveikatingumo salotos
- Kalėdinių saldainių lazdelių gėrimas
- Egzotiškos salotos su braškėmis
- Beržų sula
- Džiovintų vaisių nuoviras
- Pomidorų sultys su česnaku
- Kaukazinių slyvaičių ir mėtų gėrimas
- Kakavos gėrimas
- Pieno - braškų kokteilis
- Agurkų ir vyšnių gėrimas
- Vynuogių gėrimas
- Braškių gaiva
- Citrusinių vaisių gėrimas
- Arbūzų - raudonųjų serbentų sultys
- Arbūzų punčas
- Gėriams iš pomidorų
- Vasariškų sulčių asorti
- Šaltoji kmynų ir melisos arbata
- Juodųjų serbentų - arbūzų sultys
Svarainių sirupas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
- Svarainiai
- Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuplaukite ir gerai nusausinkite svarainius.
Supjaustykite svarainius smulkiomis skiltelėmis išimdami sėklas.
Supilkite susmulkintus svarainius į stiklainį ir užpilkite cukrumi (cukraus pilkite šiek tiek mažesniu sluoksniu nei svarainių inde).
Stiklainį uždenkite dangteliu, padėkite 7 dienoms, kad cukrus ištrauktų svarainių sultis (kas porą dienų galite papildyti cukraus jei susidarius sultims svarainiai neapsemti sirupu).
Praėjus 7 dienoms nusunkite sirupą ir jį laikykite vėsioje vietoje.
Toks svarainių sirupas yra saldžiarūgščio skonio tinka įvairiems gėrimams, arbatai pagardinti. Dėl gaivaus svarainių aromato gali būti naudojamas kaip ingredientas konditerijos gaminiams.