Aguoninis pienas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
1 stiklinė aguonų
1 valgomasis šaukštas medus
2 valgomieji šaukštai cukrus
šiek tiek vanilinis cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir kaitinkite tol, kol bus lengva sutrinti tarp pirštų. Vandens daug nereikia, tik kad apsemtų aguonas.
Tada nukoškite ir sumalkite. Maliau smulkia mėsmale kelis kartus. Permalkite aguonas bent du kartus.
Sumaltas aguonas užpilkite verdančiu pienu, išmaišykite.
Į koštuvą įklokite marlės gabalą ir pieną nukoškite.
Likusias aguonas pertrinkite per koštuvą, dėkite į pieną.
Pieną paskaninkite cukrumi, vaniliniu cukrumi ir tirpintu medumi.
Supilkite į ąsotį ir atvėsinkite.
Jei norite tirščiau, pieno pilsite mažiau, skysčiau – pieno pilsite daugiau.

Populiariausi receptai šią savaitę

Aguoninis pienas

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir kaitinkite tol, kol bus lengva sutrinti tarp pirštų. Vandens daug nereikia, tik kad apsemtų aguonas.
Tada nukoškite ir sumalkite. Maliau smulkia mėsmale kelis kartus. Permalkite aguonas bent du kartus.
Sumaltas aguonas užpilkite verdančiu pienu, išmaišykite.
Į koštuvą įklokite marlės gabalą ir pieną nukoškite.
Likusias aguonas pertrinkite per koštuvą, dėkite į pieną.
Pieną paskaninkite cukrumi, vaniliniu cukrumi ir tirpintu medumi.
Supilkite į ąsotį ir atvėsinkite.
Jei norite tirščiau, pieno pilsite mažiau, skysčiau – pieno pilsite daugiau.

Reklama:

Komentarai (1)


  • elge 2011-12-17 18:35

    o via galima su kuciukais valgyt


Daugiau receptų