15 gramų | citrinos rūgštis |
3 vienetai | morkos |
9 litrai | vanduo |
0.5 kilogramo | abrikosų (džiovinti) |
1.5 kilogramo | cukrus |
3 kilogramai | moliūgai |
Morkų ir moliūgų gabalėliai turi būti maždaug vienodo dydžio.
Moliūgus, morkas, abrikosus sudedame į puodą. Užpilame 3 litrais vandens. Verdame apie 1-1,5 h, kol suminkštėja. Viską sutriname iki vientisos tyrės.
Po to į puodą sudedame cukrų, citrinos rūgštelę ir supilame likusį vandenį (6 litrus). Viską kaitiname ant ugnies dar apie 1 valandą, vis pamaišant.
Gautas sultis supilstome į stiklainius ir uždarome.
Skaniomis sultimis bus galima mėgautis visą žiemą.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Arvydo geriamos sveikatingumo salotos
- Pieno - braškų kokteilis
- Aguoninis pienas
- Baltarusiškas medus
- Citrinų ir mėtų gėrimas
- Kakavos gėrimas
- Agurkų ir vyšnių gėrimas
- Kaukazinių slyvaičių ir mėtų gėrimas
- Vanduo su uogų ledukais
- Arbūzų punčas
- Pieno ir graikinių riešutų gėrimas
- Pipirmėtės sultys
- Apelsinų gaiva
- Medaus ir sulčių gėrimas
- Serbentų skonio ledukai
- Kokosų gėrimas
- Vynuogių gėrimas
- Limonadas
- Citrusinių vaisių gėrimas
- Šaltalankio sultys
Moliūgų sultys
- Paruošimo laikas:
-
Citrinos rūgštis,
15 gramų -
Morkos,
3 vienetai -
Vanduo,
9 litrai -
Abrikosai, džiovinti,
0.5 kilogramo -
Cukrus,
1.5 kilogramo -
Moliūgai,
3 kilogramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Moliūgus nulupti ir susmulkinti. Morkas taip pat nuskusti ir susmulknti: perpjauti bent į dvi dalis, jei didesnės - keturias dalis.
Morkų ir moliūgų gabalėliai turi būti maždaug vienodo dydžio.
Moliūgus, morkas, abrikosus sudedame į puodą. Užpilame 3 litrais vandens. Verdame apie 1-1,5 h, kol suminkštėja. Viską sutriname iki vientisos tyrės.
Po to į puodą sudedame cukrų, citrinos rūgštelę ir supilame likusį vandenį (6 litrus). Viską kaitiname ant ugnies dar apie 1 valandą, vis pamaišant.
Gautas sultis supilstome į stiklainius ir uždarome.
Skaniomis sultimis bus galima mėgautis visą žiemą.