Sojų kotletėliai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
0.5 vieneto svogūnai
1 vienetas sultinys (kubelis)
1 vienetas morkos
šiek tiek druska
šiek tiek juodieji pipirai
4 valgomieji šaukštai saulėgrąžų aliejus
200 gramų soja (faršas)
2 vienetai kiaušiniai
2 valgomieji šaukštai kvietiniai miltai
2 vienetai česnakas (skiltelės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Sojos faršą užpilkite verdančiu sultiniu ir palaikykite apie 2 val. Galima nemirkyt, tuomet reikėtų faršą pavirt sultinyje kol suminkštės. Aliejuje tuo tarpu pakepinkite smulkiai sutarkuotą morką, susmulkintą svogūną ir česnako skilteles. Į paruoštą soją įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir viską išmaišykite su pakepintom morkom, svogūnais ir česnakais. Papipirinkite bei padruskinkite pagal skonį ir formuokite kotletėlius. Keptuvėje kepkite tol, kol gražiai apskrus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Sojų kotletėliai

Komentarai: 21
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Sojos faršą užpilkite verdančiu sultiniu ir palaikykite apie 2 val. Galima nemirkyt, tuomet reikėtų faršą pavirt sultinyje kol suminkštės. Aliejuje tuo tarpu pakepinkite smulkiai sutarkuotą morką, susmulkintą svogūną ir česnako skilteles. Į paruoštą soją įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir viską išmaišykite su pakepintom morkom, svogūnais ir česnakais. Papipirinkite bei padruskinkite pagal skonį ir formuokite kotletėlius. Keptuvėje kepkite tol, kol gražiai apskrus.

Reklama:

Komentarai (21)


  • skanu 2016-02-16 20:01

    gavosi skaniai ačiū paprasta ir skanu ...džiaugiuosi suradęs skanius sojos kotletukus ...


  • Ema 2014-10-31 13:37

    Viska dariau pagal si recepta,isejo puikiausi,kaip ir nuotraukoje!aciu uz recepta.


  • Asta 2013-04-09 12:15

    vakar juos kepiau, gaunasi super!! :super: tik sojos mesos(neisbrinkintos) dejau vietoje 200g apie 110g tik. Tai kotletukus is gautos mases formavau rankose, kaip mesos kotletus :-)


  • dana 2013-01-26 09:19

    na ir komentarai, nenorite nevalgykite kas Jums liepia.
    As irgi gaminu be kiausiniu dedu dziuveseliu ir leidziu pastoveti ir niekas neissileidzia , pavasinau giminaiciu visiems patiko.Galima kepti kotletus is bet kokiu kruopu, reikia itarkuoti zalia bulve( kaip cepelinam) irgi iseina labai skanus. Sekmes visiems ir gero apetito.


  • Lor 2012-11-26 07:41

    Reiks butinai pameginti,labai patinga patiekalai su soja,gana daznai naudoju produktus is jos kaip piena,suri,pacia soja.Mesos nebevalgau jau geri metai,nors as jos isvis ir nebenoriu,bet tiem kas nusprende buti vegetarais tai soja tikrai padeda apgauti skrandi :D


  • mona 2011-11-22 19:35

    man labai nesilipde,keptuveje irti pradejo,dadejau krakmolo bet nekazka pagelbejo...nors skonis tai liuks :-)


  • Karolina 2011-05-05 17:01

    Nu ir diskusija... Anyway.
    Pirmiausia žmonės tikrai nėra sutverti valgyti mėsą. Mūsų dantys ne plėšrūniškos, o tokie kaip pas žoleėdžius. Mūsų virškinimo traktas irgi nesutvertas tam. Suvalgyk obuolį ar agurką ir jausies puikiai, suvalgyk riebų karbonadą ir tris dienas skrandžio rūgštis kils.
    Žmonės iš tiesų valgyt mėsą pradėjo iš neturėjimo augalinio maisto.
    Ach taip. Ir kalbant apie mėsos skonį... Paimkim pomidorą ar arbūzą ir jie juk puikiausiai skanūs be triejų šaukštų prieskonių ir litro padažų, kai "skaniai" mėsai pagaminti reikia ne tik gyvūną nužudyti, bet ir apdirbti, marinuoti, koncervuoti, džiovinti, sūdyti, prieskoniuose volioti ir padažuose skandinti vien tam, kad tai būtų valgoma...
    Ir kaip kažkas minėjo, soją reikia mokėti gaminti. Pirmais kartais kai aš gaminau soją, nelabai kas gavosi, tačiau su laiku taip pagaminu skaniai, kad mano mėsaėdžiai šeimos nariai ją maloniau valgo, nei kepsnius ir dešras.
    Tai va.
    Ir šiaip nuoširdžiai džiaugiuosi, kad Lietuvoj daugėja vegetarų ir veganų. Nesvarbu kokios to priežastys, kiekvienas iš mūsų prisidedam prie gyvūnų žudymo ir globalinio atšilimo stabdymo.
    Peace.


  • agnele 2011-03-29 20:21

    aciu kad pasistengerte parasyti ir nekreipkite demesio i sunis :) grazios nuotraukos


  • Kestutis 2011-01-23 17:52

    kiaušiniai čia labai ne į temą, dar miltų šiektiek mažiau nei parašyta reikėtų dėti, druskos maziau nei truputi arba isvis nedėti,.. va tada sitas gaminys bus panašesnis į valgomą


  • Jolita 2011-01-22 11:25

    Gerbiamieji, valgantys mesa.. jusu net komentarai isduoda agresyvuma, kuri suvalgote su nuzudytu gyvunu mesa. O sojos farso kotletus skaniai gaminti reikai igustis.. kelis kartus pabandai prisekonius, tirstuma ir gaunasi tikrai. Daug lengviau pasisavinami baltymai, neapsunkinamas organizmas. As netgi be kiausiniu gaminu. "sulipinu" dribsiniais. Idealiausia pas ka nors pamatyti kaip gamina.. tada viskas paprasciau. JUk mokomes is pavyzdziu ne is vadoveliu . Visiems linkiu kuo daugiau augalinio maisto patiekalu ;-)


Daugiau receptų