Sausainiai macarons
AUTORIUS:
Jolanta.M
Porcijų skaičius: 9
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 9
100 gramų kiaušiniai (baltymai, kambario temperatūros)
50 gramų cukrus
110 gramų migdolai (sumalti į miltus)
200 gramų cukraus pudra ("DanSukker")
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Smulkintuvu sumalame migdolus iki miltų, sukratome pudrą ir dar pamalame. Gautus miltus persijojame per sietelį.
2.
Švariame inde išplakame baltymus iki standžių putų, plakant supilame cukrų ir dar plakame apie 5 min. Į plaktus baltymus supilame riešutus su pudra (aš dar įpyliau kelis lašelius maistinių dažų), atsargiai išmaišome iš apačios į viršų. Tešlos ilgai nemaišome,kad per daug neišskystėtų.
3.
Tešlą sudedame į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriaus išspaudžiame nedidelius blynelius, jie turėtų lengvai slysti į šalis ir būti lygūs.
Skardas paliekame 30 min kambario temperatūroje, kad apdžiūtų, tada kepame 150 c 15 min.
4.
Truputį ataušusius nuimame nuo skardos ir atvėsiname. Atvėsusius sutepame tirpintu šokoladu arba kremu.
5.
Mano pastebėjimas: kitur rašo, kad baltymai turi būti bent per naktį pabuvę kambario temperatūroje. Mano pabuvo tik apie valandą, nes kepti juos sumasčiau greitai, taigi tai įtakos sausainiams, manau, neturėjo, nes jie gavosi geri. Gal labiau viskas priklauso nuo baltymų išplakimo ir nuo to, kokiame inde juos plakame (indas turi būti idealai švarus). Atrodo, kad sudėtinga juos padaryti, bet nieko čia baisaus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Sausainiai macarons

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 9
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Smulkintuvu sumalame migdolus iki miltų, sukratome pudrą ir dar pamalame. Gautus miltus persijojame per sietelį.

  2. Švariame inde išplakame baltymus iki standžių putų, plakant supilame cukrų ir dar plakame apie 5 min. Į plaktus baltymus supilame riešutus su pudra (aš dar įpyliau kelis lašelius maistinių dažų), atsargiai išmaišome iš apačios į viršų. Tešlos ilgai nemaišome,kad per daug neišskystėtų.

  3. Tešlą sudedame į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriaus išspaudžiame nedidelius blynelius, jie turėtų lengvai slysti į šalis ir būti lygūs.
    Skardas paliekame 30 min kambario temperatūroje, kad apdžiūtų, tada kepame 150 c 15 min.

  4. Truputį ataušusius nuimame nuo skardos ir atvėsiname. Atvėsusius sutepame tirpintu šokoladu arba kremu.

  5. Mano pastebėjimas: kitur rašo, kad baltymai turi būti bent per naktį pabuvę kambario temperatūroje. Mano pabuvo tik apie valandą, nes kepti juos sumasčiau greitai, taigi tai įtakos sausainiams, manau, neturėjo, nes jie gavosi geri. Gal labiau viskas priklauso nuo baltymų išplakimo ir nuo to, kokiame inde juos plakame (indas turi būti idealai švarus). Atrodo, kad sudėtinga juos padaryti, bet nieko čia baisaus.

Receptą atsiuntė Jolanta.M
Reklama:

Komentarai (2)


  • a 2022-02-04 18:51

    Ar ne paprasčiau parašyti aiškiai, kiek kiaušinių reikia, o ne 100 gramų kaip kokio gėrimo? Taip ir užverti ir keliauji kito recepto ieškot.


Daugiau receptų