3 vienetai | bulvių (vidutinio dydžio) |
180 gramų | varškė |
5 valgomieji šaukštai | miltai |
1 vienetas | kiaušiniai |
šiek tiek | obelių aliejus |
1 žiupsnelis | kmynai |
Šituos blynelius labai mėgsta mano anūkai ir vaikai, juos dar vaikystėje man kepdavo močiutė.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Varškės apkepėlis
- Dvisluoksnis varškės apkepas
- Jautienos nugarinės brandintas steikas T-BONE su voveraičių padažu
- "Ponios cepelinai"
- Varškėčiai su klevų sirupu
- Turkiškai pagaminti kiaušiniai
- Varškės apkepas
- Varškės blyneliai
- Varškės apkepo kvadratėliai
- Dešrelės su įdaru
- Bulvių ir kamambero apkepas
- Burokėlių blynai su varške
- Kepenėlių kepsneliai
- Omletas su grybais
- Varškės apkepas su juodaisiais serbentais
- Olandiškas omletas
- Skanus varškės apkepas
- Spurgečiai
- Nuostabieji varškėčiai su uogomis
- Omletas su šernienos paštetu
Močiutės varškės ir bulvių blyneliai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Bulvės, vidutinio dydžio,
3 vienetai -
Varškė,
180 gramų -
Miltai,
5 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Obelių aliejus
-
Kmynai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išvirti bulves, sumaigyti ir sudėti į dubenį. Tada sudėti varškę, įmušti kiaušinį, berti druskos, pipirų, dėti truputį kmynų ir šaukštu išmaišyti masę. Pridėti miltų ir išminkyti masę. Padaryti plokščią paplotį (tešla turi būti labai minkšta ir gali lipti prie rankų, todėl galima rankas patepti aliejumi, kad neliptų tešla). Stiklinės briaunas patepti aliejumi iš išspausti stikline apskritimus. Juos kepti įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.
Šituos blynelius labai mėgsta mano anūkai ir vaikai, juos dar vaikystėje man kepdavo močiutė.
Komentarai (3)
-
ina
2015-05-02 12:01
ka daryti su kokosu pienu???