Išvirti bulves, sumaigyti ir sudėti į dubenį. Tada sudėti varškę, įmušti kiaušinį, berti druskos, pipirų, dėti truputį kmynų ir šaukštu išmaišyti masę. Pridėti miltų ir išminkyti masę. Padaryti plokščią paplotį (tešla turi būti labai minkšta ir gali lipti prie rankų, todėl galima rankas patepti aliejumi, kad neliptų tešla). Stiklinės briaunas patepti aliejumi iš išspausti stikline apskritimus. Juos kepti įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.
Šituos blynelius labai mėgsta mano anūkai ir vaikai, juos dar vaikystėje man kepdavo močiutė.

Močiutės varškės ir bulvių blyneliai
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
3 vienetai | bulvių (vidutinio dydžio) |
180 gramų | varškė |
5 valgomieji šaukštai | miltai |
1 vienetas | kiaušiniai |
šiek tiek | obelių aliejus |
1 žiupsnelis | kmynai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Laukinis sūris
-
Vaikiški aštuonkojai
-
Įdarytos cukinijos
-
Varškės apkepas su bananais
-
Kiaušinių plakinyje kepti brokoliai ir krevetės
-
Jautienos nugarinės brandintas steikas T-BONE su voveraičių padažu
-
Šventinė kiaulienos armonikėlė
-
Virti varškėčiai su braškiniu padažu
-
Varškės ir bulvių plokštainis
-
Omletas su prieskoniniais žalumynais
-
Varškės apkepas su vyšniomis
-
Varškės kukulaičiai
-
Austrijos varškėtis
-
Burokėlių blynai su varške
-
Varškės apkepėlis
-
Pyragas su braškėmis ir žele
-
Špinatų apkepas su varške
-
Špinatų apkepas
-
Aromatingieji varškėčiai
-
Varškės apkepas su razinomis
Močiutės varškės ir bulvių blyneliai
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Bulvės, vidutinio dydžio,
3 vienetai -
Varškė,
180 gramų -
Miltai,
5 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Obelių aliejus
-
Kmynai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išvirti bulves, sumaigyti ir sudėti į dubenį. Tada sudėti varškę, įmušti kiaušinį, berti druskos, pipirų, dėti truputį kmynų ir šaukštu išmaišyti masę. Pridėti miltų ir išminkyti masę. Padaryti plokščią paplotį (tešla turi būti labai minkšta ir gali lipti prie rankų, todėl galima rankas patepti aliejumi, kad neliptų tešla). Stiklinės briaunas patepti aliejumi iš išspausti stikline apskritimus. Juos kepti įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.
Šituos blynelius labai mėgsta mano anūkai ir vaikai, juos dar vaikystėje man kepdavo močiutė.
Reklama:
Komentarai (3)
-
ina
2015-05-02 12:01
ka daryti su kokosu pienu???
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...