šiek tiek | druska |
5 gramai | kepimo milteliai |
2 vienetai | kiaušiniai |
250 gramų | sviestas |
50 gramų | razinos |
50 gramų | žemės riešutai |
1 arbatinis šaukštelis | citrinos (sutarkuota žievelė) |
1 arbatinis šaukštelis | apelsinų (sutarkuota žievelė) |
50 mililitrų | romas |
50 gramų | migdolai (aliejus) |
5 lašai | vanilė |
40 gramų | mielės |
50 gramų | cukrus |
100 mililitrų | pienas |
500 gramų | kvietiniai miltai |
Išmaišykite mieles su cukrumi ir šiltu pienu. Suberkite miltus, įmuškite kiaušinius, supilkite ištirpintą sviestą, žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius.
Išmaišykite tešlą ir palikite, kad pakiltų 1 valandai.
Po to į tešlą įmaišykite anksčiau paruoštą vaisių ir riešutų mišinį. Galima įmaišyti ir marcipanų masės, priduos puikų skonį (50g).
Tešlą sudėkite į kepimo formą ir palikite, kad pakiltų dar 30 minučių.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 1 valandą.
Kai pyragas iškeps, apibarstykite cukraus pudra.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Obuolių pyragėliai
- Rudeniniai grybukai
- Pyragaičiai su įdaru
- Bananiniai - snikersiniai keksiukai
- Pyragas „Sniego senis“
- Pikantiški sluoksniuotos tešlos pyragėliai
- Paprastas obuolių pyragas
- Vištos spurgos
- Pyragaičiai su obuoliais
- Vyrų džiaugsmas (šeimos firminis patiekalas)
- Pyragėliai "ausytės" su aguonomis
- Mascarponės keksiukai
- Tiramisu
- Kokosiniai pyragaičiai
- Varškės spurgos
- Pyragėliais su brokoliais ir keptais svogūnais
- Sūrio keksiukai
- Mini kreminio sūrio pyragėliai
- Greiti pyragėliai - maišeliai
- Pyragėliai su žuvimi
Larisos kalėdinis pyragaitis
- Paruošimo laikas:
- Druska
-
Kepimo milteliai,
5 gramai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Sviestas,
250 gramų -
Razinos,
50 gramų -
Žemės riešutai,
50 gramų -
Citrinos, sutarkuota žievelė,
1 arbatinis šaukštelis -
Apelsinai, sutarkuota žievelė,
1 arbatinis šaukštelis -
Romas,
50 mililitrų -
Migdolai, aliejus,
50 gramų -
Vanilė,
5 lašai -
Mielės,
40 gramų -
Cukrus,
50 gramų -
Pienas,
100 mililitrų -
Kvietiniai miltai,
500 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sumaišykite razinas su žemės riešutais, žievelėmis, migdolų aliejumi, vanilės lašais ir užpilkite viską romu. Palikite per naktį. Galima įdėti ir kitų mėgstamų džiovintų vaisių: ananasų, abrikosų ir t.t.
Išmaišykite mieles su cukrumi ir šiltu pienu. Suberkite miltus, įmuškite kiaušinius, supilkite ištirpintą sviestą, žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius.
Išmaišykite tešlą ir palikite, kad pakiltų 1 valandai.
Po to į tešlą įmaišykite anksčiau paruoštą vaisių ir riešutų mišinį. Galima įmaišyti ir marcipanų masės, priduos puikų skonį (50g).
Tešlą sudėkite į kepimo formą ir palikite, kad pakiltų dar 30 minučių.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 1 valandą.
Kai pyragas iškeps, apibarstykite cukraus pudra.