Išvirti baravykai sumalami ir išsukami su sviestu. Maišant sudedama kiaušinio trynys, miltai, grietinė, išplaktas kiaušinio baltymas, pasūdoma. Paruošta masė šaukšteliu leidžiama į pasūdytą verdantį vandenį. Kai iškyla kukuliai, kiaurasamčiu išgriebiami, sudedami į gilų pusdubenį ir užpilami padažu.
Padažui: 4 šaukštai miltų, šaukštas sviesto, šaukštas grietinės, 2,5 stiklinės grybų sultinio.
Padažui miltai kepinami, kol pagels, o ataušę sumaišomi su puse stiklinės šalto grybų sultinio. Likęs grybų sultinys užvirinamas ir plona srovele maišant pilamas į masę. Ji užvirinama. Į sutirštėjusi padažą supilama ištirpintas sviestas, grietinė.

Karšti grybų kukuliai
INGREDIENTAI:
100 gramų | baravykai (džiovinti) |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
1 vienetas | kiaušiniai |
1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
0.5 stiklinės | grietinė |
šiek tiek | druska |
2.5 stiklinės | sultinys (grybų) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Krepšelis su ZIGMO sūdyta lašišos file
-
Šokoladiniai vaisiai
-
Užkandžiai šulinėliuose su pikantiška mišraine, krevetėmis ir ikrais
-
Antienos filė užkandėlės (ant iešmelių)
-
Jautienos "Fajitas" / Fajitas de res
-
Zarangollo Murciano – ispaniškas cukinijos užkandis
-
Naminiai traskuciai
-
Kiaušinių krepšeliai
-
Silkės užtepėlė
-
Braškės šokolade
-
Užkandiniai spirgučiai prie alaus
-
Lavašo suktinukai su krabų lazdelėmis
-
Salotos ananase
-
Šventiniai žaliukai
-
Pica studentiška
-
Silkė morkų ir svogūnų patale
-
Uždara pica
-
Kumpio salotos krepšeliuose
-
Kiaušiniai – vėžliukai
-
Baklažanų suktinukai
Karšti grybų kukuliai
Komentarai:
13
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Baravykai, džiovinti,
100 gramų -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinė,
0.5 stiklinės - Druska
-
Sultinys, grybų,
2.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išvirti baravykai sumalami ir išsukami su sviestu. Maišant sudedama kiaušinio trynys, miltai, grietinė, išplaktas kiaušinio baltymas, pasūdoma. Paruošta masė šaukšteliu leidžiama į pasūdytą verdantį vandenį. Kai iškyla kukuliai, kiaurasamčiu išgriebiami, sudedami į gilų pusdubenį ir užpilami padažu.
Padažui: 4 šaukštai miltų, šaukštas sviesto, šaukštas grietinės, 2,5 stiklinės grybų sultinio.
Padažui miltai kepinami, kol pagels, o ataušę sumaišomi su puse stiklinės šalto grybų sultinio. Likęs grybų sultinys užvirinamas ir plona srovele maišant pilamas į masę. Ji užvirinama. Į sutirštėjusi padažą supilama ištirpintas sviestas, grietinė.
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...