100 gramų | baravykai (džiovinti) |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
1 vienetas | kiaušiniai |
1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
0.5 stiklinės | grietinė |
šiek tiek | druska |
2.5 stiklinės | sultinys (grybų) |
Padažui: 4 šaukštai miltų, šaukštas sviesto, šaukštas grietinės, 2,5 stiklinės grybų sultinio.
Padažui miltai kepinami, kol pagels, o ataušę sumaišomi su puse stiklinės šalto grybų sultinio. Likęs grybų sultinys užvirinamas ir plona srovele maišant pilamas į masę. Ji užvirinama. Į sutirštėjusi padažą supilama ištirpintas sviestas, grietinė.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Duona su sūriu
- Keptas kiaušinis sūrių patale
- Rūkyti naminiai vijūnai
- Greita užkandėlė šventiniam stalui
- Obuolių, ridikėlių ir salierų salotos
- Tortilijų sumuštiniai su sūriu ir kumpiu
- Žaliųjų citrinų ir guaca mole užkandis su fetos sūriu
- Sūrio ir mėsos miksas
- Sūdytos lašišos užkandėlė su grūdėtų garstyčių padažu ir pomidorais
- Skrudintos duonos sumuštiniai
- Keptų kalmarų užkandėlė
- Užkandėlė su rūkyta žuvimi
- Užkanda "Braškės"
- Sojos faršas su makaronais
- Aštrios krevetės grilyje
- Karaimų kibinai
- Omletas su špinatais
- Varškės sūris su kmynais
- Sūdytos lašišos receptas
- Pyragėliai su daržovėmis, vištiena ir sūriu
Karšti grybų kukuliai
-
Baravykai, džiovinti,
100 gramų -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinė,
0.5 stiklinės - Druska
-
Sultinys, grybų,
2.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išvirti baravykai sumalami ir išsukami su sviestu. Maišant sudedama kiaušinio trynys, miltai, grietinė, išplaktas kiaušinio baltymas, pasūdoma. Paruošta masė šaukšteliu leidžiama į pasūdytą verdantį vandenį. Kai iškyla kukuliai, kiaurasamčiu išgriebiami, sudedami į gilų pusdubenį ir užpilami padažu.
Padažui: 4 šaukštai miltų, šaukštas sviesto, šaukštas grietinės, 2,5 stiklinės grybų sultinio.
Padažui miltai kepinami, kol pagels, o ataušę sumaišomi su puse stiklinės šalto grybų sultinio. Likęs grybų sultinys užvirinamas ir plona srovele maišant pilamas į masę. Ji užvirinama. Į sutirštėjusi padažą supilama ištirpintas sviestas, grietinė.