
2 litrai | vanduo |
3 vienetai | burokėliai |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | petražolės (šakelė) |
2 vienetai | lauro lapų (lapai) |
šiek tiek | druska |
5 vienetai | grybai (džiovinti) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bananų sulčių sriuba
-
Kefyras su česnaku
-
Marinuotų burokėlių šaltibarščiai
-
Labai skani braškių sriuba
-
Šalta šviežių agurkų sriuba
-
Obuolių sulčių sriuba
-
Vaisinė sriuba su želiniais grietinės kukulaičiais
-
Netradiciniai šaltibarščiai su špinatais
-
Šalta pomidorų sriuba su skrebučiais
-
Obuolių sriuba
-
Vengriška šaltsriubė
-
Šalta daržovių sriubytė
-
Šaltibarščiai
-
Šaltibarščiai
-
Netradiciniai šaltibarščiai su aguročiu
-
Šalta ispaniška sriuba
-
Kaimiški šaltibarščiai su silke
-
Saldi sriuba
-
Gaivūs šaltibarščiai
-
Šalta pomidorų sriuba
Barščiai su ausytėmis

- Paruošimo laikas:
-
Vanduo,
2 litrai -
Burokėliai,
3 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Morkos,
1 vienetas -
Petražolės, šakelė,
1 vienetas -
Lauro lapai, lapai,
2 vienetai - Druska
-
Grybai, džiovinti,
5 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Grybai užpilami šaltu vandeniu, 2—3 valandas mirkomi, paskui išimami iš vandens, dar gerai nuplaunami. Sunka paliekama nusistoti, viršus atsargiai nupilamas, drumzlės išpilamos. Sunka užvirinama, įdedama morka, svogūnas, grybų, petražolės šaknelė, įmetama lauro lapų, verdama ant mažos ugnies. Nevirti burokėliai sutarkuojami stambiai, apšlakstomi citrinos rūgštimi ar actu, pakepinami aliejuje, sudedami į verdamą sunką. Verdama apie valandą. Sultinys perkošiamas. Grybai nuplaunami, svogūnas smulkiai sukapojamas, pakepinamas aliejuje, viskas sumalama mėsmale. Iš miltų ir vandens užminkoma tešla, plonai iškočiojama ir daromos ausytės ar maži virtinukai. Įdarui sunaudojami malti paruošti grybai. Ausytės išverdamos pasūdytame vandenyje ir sudedamos į burokėlių sultinį. Jos ar virtinukai gali būti kepami ir aliejuje, tuo atveju paduodami atskirai.
Komentarai (2)
-
Julija
2009-03-02 17:13
labai skanus ir lengvai ruosiamas :super: