2 litrai | vanduo |
3 vienetai | burokėliai |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | petražolės (šakelė) |
2 vienetai | lauro lapų (lapai) |
šiek tiek | druska |
5 vienetai | grybai (džiovinti) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šalta ridikėlių sriuba
- Ukrainietiški šaltibarščiai "Okroshka"
- Vaisių sriuba
- Šalta ispaniška sriuba
- Vasariški šaltibarščiai
- Saldi sriuba
- Šalta daržovių sriuba
- Pieniška sriuba su aguonomis
- Gaivūs šaltibarščiai
- Saldi sriuba su razinomis
- Šalta daržovių sriubytė
- Lauros šaltibarščiai
- Labai skani braškių sriuba
- Saldi obuolių ir kriaušių sriuba
- Žemaitiški šaltibarščiai
- Kiškiena, troškinta su grybais
- Šaltibarščiai
- Vaisių ir uogų sriuba "Vasarėlė"
- Šaldžiasriubė
- Šaltibarščiai
Barščiai su ausytėmis
- Paruošimo laikas:
-
Vanduo,
2 litrai -
Burokėliai,
3 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Morkos,
1 vienetas -
Petražolės, šakelė,
1 vienetas -
Lauro lapai, lapai,
2 vienetai - Druska
-
Grybai, džiovinti,
5 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Grybai užpilami šaltu vandeniu, 2—3 valandas mirkomi, paskui išimami iš vandens, dar gerai nuplaunami. Sunka paliekama nusistoti, viršus atsargiai nupilamas, drumzlės išpilamos. Sunka užvirinama, įdedama morka, svogūnas, grybų, petražolės šaknelė, įmetama lauro lapų, verdama ant mažos ugnies. Nevirti burokėliai sutarkuojami stambiai, apšlakstomi citrinos rūgštimi ar actu, pakepinami aliejuje, sudedami į verdamą sunką. Verdama apie valandą. Sultinys perkošiamas. Grybai nuplaunami, svogūnas smulkiai sukapojamas, pakepinamas aliejuje, viskas sumalama mėsmale. Iš miltų ir vandens užminkoma tešla, plonai iškočiojama ir daromos ausytės ar maži virtinukai. Įdarui sunaudojami malti paruošti grybai. Ausytės išverdamos pasūdytame vandenyje ir sudedamos į burokėlių sultinį. Jos ar virtinukai gali būti kepami ir aliejuje, tuo atveju paduodami atskirai.
Komentarai (2)
-
Julija
2009-03-02 17:13
labai skanus ir lengvai ruosiamas :super: