
2 litrai | vanduo |
3 vienetai | burokėliai |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | petražolės (šakelė) |
2 vienetai | lauro lapų (lapai) |
šiek tiek | druska |
5 vienetai | grybai (džiovinti) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vaisinė sriuba su želiniais grietinės kukulaičiais
-
Saldi obuolių sriuba
-
Šalta rūgštynių sriuba
-
Obuolių sriuba "Svorio netektis"
-
Šalta bulvių sriuba
-
Margaritos šaltibarščiai
-
Labai skani braškių sriuba
-
Šalta daržovių sriuba
-
Saldi obuolių ir kriaušių sriuba
-
Dietiniai barščiai
-
Šalta ridikėlių sriuba
-
Netradiciniai šaltibarščiai su špinatais
-
Agurkų šaltsriubė
-
Šaltibarščiai kitaip
-
Obuolių sulčių sriuba
-
Šaltibarščiai
-
Rūgštynių šaltibarščiai
-
Gaivūs šaltibarščiai
-
Vasariški šaltibarščiai
-
Šalta mėlynių sriuba
Barščiai su ausytėmis

- Paruošimo laikas:
-
Vanduo,
2 litrai -
Burokėliai,
3 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Morkos,
1 vienetas -
Petražolės, šakelė,
1 vienetas -
Lauro lapai, lapai,
2 vienetai - Druska
-
Grybai, džiovinti,
5 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Grybai užpilami šaltu vandeniu, 2—3 valandas mirkomi, paskui išimami iš vandens, dar gerai nuplaunami. Sunka paliekama nusistoti, viršus atsargiai nupilamas, drumzlės išpilamos. Sunka užvirinama, įdedama morka, svogūnas, grybų, petražolės šaknelė, įmetama lauro lapų, verdama ant mažos ugnies. Nevirti burokėliai sutarkuojami stambiai, apšlakstomi citrinos rūgštimi ar actu, pakepinami aliejuje, sudedami į verdamą sunką. Verdama apie valandą. Sultinys perkošiamas. Grybai nuplaunami, svogūnas smulkiai sukapojamas, pakepinamas aliejuje, viskas sumalama mėsmale. Iš miltų ir vandens užminkoma tešla, plonai iškočiojama ir daromos ausytės ar maži virtinukai. Įdarui sunaudojami malti paruošti grybai. Ausytės išverdamos pasūdytame vandenyje ir sudedamos į burokėlių sultinį. Jos ar virtinukai gali būti kepami ir aliejuje, tuo atveju paduodami atskirai.
Komentarai (2)
-
Julija
2009-03-02 17:13
labai skanus ir lengvai ruosiamas :super: