Arvydo šaltibarščiai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
400 gramų burokėliai (virti)
1 vienetas svogūnai (laiškai, ryšuliukas)
1 vienetas krapai (ryšuliukas)
šiek tiek agurkų (švieži, vidutiniai, 2-3)
140 gramų špinatai (švieži lapai)
1.5 litro rūgpienis (nenugriebtas arba kefyras (Lietuvoje) ar buttermilk (JAV))
šiek tiek druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Ingredientų kiekis šešioms porcijoms. Gaminimo trukmė 20-25 min.

Smulkiai supjaustomi svogūnų laiškai ir krapai, agurkai supjaustomi 'brunoise' (kubeliai smulkesni už pranc.bulvytes), špinatai supjautomi 'chiffonade' (susukama į ritinėlį ir pjaunama griežinėliais). Burokėlius (greitumui naudoju virtus vandeny su druska konservuotus), jei smulkinti griežinėliais - pjaustau 'julienne' (kaip degtukai), o jei nesmulkinti - sutarkuoju burokine tarka.
Daržovių supjaustymas turi ypatingą reikšmę maisto tekstūrai ir skoniui, ir tai skiria maistą nuo pašarų.
Užbarstoma druskos, supilamas rūgpienis, gerai išmaišoma ir atšaldoma šaldytuve (jei rūgpienis nebuvo atšaldytas).
Skaniausia, kai patiekiama su karštomis bulvėmis ir lėkštėn įpiltus šaltibarščius apibarsčius šviežiais smulkintais krapais.

Maistinė porcijos vertė:
Kalorijų - 210
Viso riebalų - 8 g
Cholesterolio - 35 mg
Maistinės ląstelienos (ML) - 5 g
Cukrų - 18 g
Angliavandenių (AV) - 16 g
Proteinų - 8 g
Na - 655 mg
Fe - 15% dienos normos (DN)
Ca - 38% DN
Vit A - 170% DN
Vit C - 44% DN
Vit D -25% DN

Į sveikata ir skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Arvydo šaltibarščiai

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Ingredientų kiekis šešioms porcijoms. Gaminimo trukmė 20-25 min.

Smulkiai supjaustomi svogūnų laiškai ir krapai, agurkai supjaustomi 'brunoise' (kubeliai smulkesni už pranc.bulvytes), špinatai supjautomi 'chiffonade' (susukama į ritinėlį ir pjaunama griežinėliais). Burokėlius (greitumui naudoju virtus vandeny su druska konservuotus), jei smulkinti griežinėliais - pjaustau 'julienne' (kaip degtukai), o jei nesmulkinti - sutarkuoju burokine tarka.
Daržovių supjaustymas turi ypatingą reikšmę maisto tekstūrai ir skoniui, ir tai skiria maistą nuo pašarų.
Užbarstoma druskos, supilamas rūgpienis, gerai išmaišoma ir atšaldoma šaldytuve (jei rūgpienis nebuvo atšaldytas).
Skaniausia, kai patiekiama su karštomis bulvėmis ir lėkštėn įpiltus šaltibarščius apibarsčius šviežiais smulkintais krapais.

Maistinė porcijos vertė:
Kalorijų - 210
Viso riebalų - 8 g
Cholesterolio - 35 mg
Maistinės ląstelienos (ML) - 5 g
Cukrų - 18 g
Angliavandenių (AV) - 16 g
Proteinų - 8 g
Na - 655 mg
Fe - 15% dienos normos (DN)
Ca - 38% DN
Vit A - 170% DN
Vit C - 44% DN
Vit D -25% DN

Į sveikata ir skanaus!

Reklama:

Komentarai (3)


Daugiau receptų