250 gramų | sviestas |
4 vienetai | kiaušiniai |
250 gramų | grietinė |
15 valgomųjų šaukštų | miltai |
1 stiklinė | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas |
5 vienetai | obuoliai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sviestiniai sausainiai
- Kepta eglutė
- Naminiai riestainiukai
- Žaliosios eglutės
- Susuktukai su moliūgu
- Paprasti Ingos sausainukai
- Sausainiai su krakmolu
- Dribsnių sausainiai
- Kakaviniai sausainiai su baltojo šokolado kremu
- Sausainiai spalvoti
- Sausainiai "Smėlio juostos"
- Imbierinės žvaigždės
- Sausainiai su šokoladu
- Meduolis baltarusiškai
- Traškieji sausainiukai
- Sausainiai "Sveikuoliukai"
- Švilpukai
- Plikyti sausainiai
- Cinamoniniai sausainiai
- Traškios saldžiosios ispaniškos lazdelės
Sausainiai "Obuoliai pataluose"
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 50
-
Sviestas,
250 gramų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Grietinė,
250 gramų -
Miltai,
15 valgomųjų šaukštų -
Cukrus,
1 stiklinė -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Obuoliai,
5 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Tešlai naudojami tik kiaušinių tryniai. Taigi, sutarkuotą sviestą, trynius ir grietinę sudedame į vieną dubenį, suberiame miltus.
Kuomet tešla jau paruošta, nulupame, išimama sėklas ir supjaustome obuolius skiltelėmis.
Atskiroje lėkštėje sumaišome cukrų ir cinamoną.
Kai viskas paruošta, kočiojame tešlą ir pjaustome stačiakampio formos gabalėliais.
Obuolius apvoliojame cukruje ir cinamone, dėliojame ant iškočiotos tešlos gabalėlių.
Suvyniojame obuolius tešloje, tuomet sausainio viršų pamirkome kiaušinio baltyme ir cukruje su cinamonu.
Dedame į skardą ir kepame, kol gražiai paruduoja.