350 gramų | sūris (rikota) |
3 valgomieji šaukštai | manų kruopos |
350 mililitrų | pienas |
4 vienetai | kiaušiniai |
150 gramų | cukrus |
0.25 vieneto | citrinos |
Kepti 180°C temperatūros orkaitėje iki ausinės rudos spalvos.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Apkepas su uogomis
- Varškės apkepas su persikais
- Pyragas su špinatų-varškės įdaru
- Varškės apkepas
- Keptas varškės ir žolelių masės pyragas
- Varškės apkepas
- Varškės apkepas
- Skanus varškės apkepas
- Varškės apkepas su avižiniais dribsniais
- Varškės apkepas su asiūkliais
- Varškės apkepas su kriaušėmis ir klevų sirupu
- Varškės ir manų apkepas
- Varškės ir ryžių apkepas
- Varškės ir moliūgų apkepas
- Varškės apkepas su manų kruopomis
- Varškės apkepas su juodaisiais serbentais
- Varškės apkepas su namine karamele
- Varškės apkepėlis
- Varškės apkepas su vyšniomis
- Margaritos varškės apkepas
Purus rikota apkepas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Sūris, rikota,
350 gramų -
Manų kruopos,
3 valgomieji šaukštai -
Pienas,
350 mililitrų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Cukrus,
150 gramų -
Citrinos,
1/4 vieneto - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Piene išvirti manų kruopas ir leisti atvėsti košei (košė turi būti tiršta).
Kiaušinių trynius sumaišyti su 100 g cukraus ir sumaišyti su sūriu ir vanile. Maišyti iki vientisos masės. Tada sudėti manų košę, pridėti tarkuotos citrinos žievelės (taip pat galima dėti ir razinų) ir vėl maišyti iki vientisos masės.
Kiaušinių baltymus išplakti su likusiu cukrumi. Plakinį įmaišyti į turimą masę.
Kepimo formą ištepti sviestu ir sukrėsti paruoštą ir šiek tiek pastovėjusią masę.
Kepti 180°C temperatūros orkaitėje iki ausinės rudos spalvos.