Virtinukai
AUTORIUS:
Ilona
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų varškė (geriau rūgštesnė, naminė)
3 vienetai kiaušiniai (naminiai)
180 gramų miltai
30 gramų sviestas (lydytas )
3 valgomieji šaukštai cukrus
šiek tiek druska
1 arbatinis šaukštelis vanilinis cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Į varškę įmušti kiaušinius, sudėti cukrų, supilti ištirpintą sviestą, berti truputį druskos ir pamaišyti. Tada berti pusė miltų ir maišyti tešlą. Likusius miltus supilkite ant lygaus paviršiaus, o ant jų išverskite varškės masę ir minkykite, kol tešla taps vientisa. Formuokite pailgą volą, supjaustykite griežinėliais ir virkite verdačiame vandenyje, kol varškėčiai iškils į paviršių ir taps minkšti.

P.s. Virtinių galite iškarto nevirti. Sudėkite į šaldymo indus ir užšaldykite.

Populiariausi receptai šią savaitę

Virtinukai

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Į varškę įmušti kiaušinius, sudėti cukrų, supilti ištirpintą sviestą, berti truputį druskos ir pamaišyti. Tada berti pusė miltų ir maišyti tešlą. Likusius miltus supilkite ant lygaus paviršiaus, o ant jų išverskite varškės masę ir minkykite, kol tešla taps vientisa. Formuokite pailgą volą, supjaustykite griežinėliais ir virkite verdačiame vandenyje, kol varškėčiai iškils į paviršių ir taps minkšti.

P.s. Virtinių galite iškarto nevirti. Sudėkite į šaldymo indus ir užšaldykite.

Receptą atsiuntė Ilona
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų