Mieliniai sklindžiai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
1 kilogramas bulvių
2 vienetai kiaušiniai
1 stiklinė pienas
15 gramų mielės
šiek tiek druska
1 vienetas bandelės (mirkyta piene)
šiek tiek taukai (kiaulių) (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Mieles atskiesti šaukštu pieno ir pusvalandžiui palikti šiltoje vietoje.
Bulves nuskusti, nuplauti, sutarkuoti, nusunkti sultis.
Užpilti verdančiu pienu, įmesti trynius, mieles, išspaustą pamirkytą piene bandelę, įberti druskos ir gerai išmaišyti.
Pridengti rankšluostėliu ir pusvalandžiui palikti šiltoje vietoje.
Baltymus standžiai išplakti, sumaišyti su bulvėmis, kruopščiai išmaišyti.
Keptuvėje pašildyti taukus, bulvių masę dėti šaukštu ir iš abiejų pusių kepti, kol įgaus aukso spalvą.
Patiekti su grietine arba padažais.

Populiariausi receptai šią savaitę

Mieliniai sklindžiai

  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Mieles atskiesti šaukštu pieno ir pusvalandžiui palikti šiltoje vietoje.
Bulves nuskusti, nuplauti, sutarkuoti, nusunkti sultis.
Užpilti verdančiu pienu, įmesti trynius, mieles, išspaustą pamirkytą piene bandelę, įberti druskos ir gerai išmaišyti.
Pridengti rankšluostėliu ir pusvalandžiui palikti šiltoje vietoje.
Baltymus standžiai išplakti, sumaišyti su bulvėmis, kruopščiai išmaišyti.
Keptuvėje pašildyti taukus, bulvių masę dėti šaukštu ir iš abiejų pusių kepti, kol įgaus aukso spalvą.
Patiekti su grietine arba padažais.

Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų