400 gramų | midijos ( (Žaliageldės)) |
700 gramų | kalmarai |
400 gramų | krevetės |
3 skiltelės | česnakas (trinti) |
3 valgomieji šaukštai | sojos padažas |
3 valgomieji šaukštai | balzaminio kremo |
1 vienetas | citrinų sultys |
1 valgomasis šaukštas | medus |
1 vienetas | sultys (apelsino (+ tarkuota žievelė)) |
2 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
1 vienetas | pipirai (čili (smulkintas)) |
1 valgomasis šaukštas | prieskoninės žolelės (mėgiamos) |
Palikite marinuotis mažiausiai valandą.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Daržovių iešmai
- Jautienos steikai
- Šašlykai alaus marinate
- Krevetės šoninės patale
- Kiaulienos šašlykai greitai
- Grilyje keptos bulvės
- Avokadų laiveliai grilyje
- Šašlykai iškylai
- Vasaros šašlykiukas
- Sprandinės šašlykas alaus ir granatų marinate
- Kalakutienos kepsneliai
- Tomo sveikuoliškas burgeris
- Karališkos krevetės
- Sojų marinatas vištienai
- Blauzdelės grilyje
- Paprastas burgeris
- Tobulas mėsainis su maltiniu ir ananasais
- Aštrios krevetės grilyje
- Sprandinės kepsnys grilyje
- Karštos grilio salotos
Jūros gėrybės ant grotelių
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Midijos, (Žaliageldės),
400 gramų -
Kalmarai,
700 gramų -
Krevetės,
400 gramų -
Česnakas, trinti,
3 skiltelės -
Sojos padažas,
3 valgomieji šaukštai -
Balzaminis kremas,
3 valgomieji šaukštai -
Citrinų sultys,
1 vienetas -
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Sultys, apelsino (+ tarkuota žievelė),
1 vienetas -
Alyvuogių aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Pipirai, čili (smulkintas),
1 vienetas -
Prieskoninės žolelės, mėgiamos,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Visus ingridientus sumaišykite ir paruoškite marinatą. Paragaukite, jeigu trūksta kažkokio prieskonio, pagardinkite pagal skonį.
Į marinatą sudėkite midijas, krevetes (nevirtas), ir kalmarus (galite įpjauti "grotelėmis"). Jeigu naudojate šaldyta gėrybes, jas pirma atšildykite.
Palikite marinuotis mažiausiai valandą.Kepkite ant grotelių. Kadangi jūros gėrybės iškepa gana greitai, nuolat vartykite ir nuiminėkite nuo grotelių, kad nesudegtų. Pirma iškeps midijos, tada krevetės ir kalmarai. Bet mes viską nuėmėm vienu metu, kažkas gavosi traškiau, kažkas švelniau, bet viskas nuostabiai skanu ir kvepia "dūmų". :)