
30 vienetų | kiaušiniai | |
6 pundeliai | špinatai (jauni, švieži) | |
2 kilogramai | špinatai (sušaldyti) | |
160 gramų | sviestas | |
šiek tiek | druska | |
30 vienetų | duona (balta) | |
Padažui: | ||
140 gramų | sviestas | |
140 gramų | miltai | |
2 litrai | pienas | |
6 vienetai | kiaušiniai ((tryniai)) | |
160 gramų | sūris ( Gruyère arba Emmental (smulkiai tarkuotas)) | |
Pabarstymui: | ||
šiek tiek | pipirai (čili (šviežias ir susmulkintas)) | |
šiek tiek | pipirai (juodieji ar kvapnieji) | |
šiek tiek | muskatas |
Atskiroje keptuvėje sudėti kubeliais supjaustytą sviestą (prieš tai keptuvę įkaitinti). Tada sudėti šviežius špinatus. Pagardinti druska, pipirais bei šiek tiek pakepinti.
Patiekiant, pabarstyti druskos, muskato bei susmulkintų čili pipirų.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Varškės apkepas su bananais
-
Varškės virtinukai
-
Įdarytos cukinijos
-
Varškės apkepėlis
-
Omletas "Kitaip"
-
Sūrio kepsnys
-
Jautienos nugarinės brandintas steikas T-BONE su voveraičių padažu
-
Varškėtukas
-
Varškėčiai su bulvėmis
-
Kiaušinienė kumpio puodelyje
-
Varškės ir morkų apkepas
-
Šventinė kiaulienos armonikėlė
-
Dvisluoksnis varškės apkepas
-
Kiaušinių plakinyje kepti brokoliai ir krevetės
-
Stebuklingas omletas
-
Ant žarijų keptas sūris
-
Margaritos varškės apkepas
-
Omletas su kumpiu ir žirneliais
-
Laukinis sūris
-
Aromatingieji varškėčiai
Florencijos kiaušiniai

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 30
-
Kiaušiniai,
30 vienetų -
Špinatai, jauni, švieži,
6 pundeliai -
Špinatai, sušaldyti,
2 kilogramai -
Sviestas,
160 gramų - Druska
-
Duona, balta,
30 vienetų
-
Sviestas,
140 gramų -
Miltai,
140 gramų -
Pienas,
2 litrai -
Kiaušiniai, (tryniai),
6 vienetai -
Sūris, Gruyère arba Emmental (smulkiai tarkuotas),
160 gramų
Į keptuvę (tik nedideliais kiekiais) dėti šaldytų špinatų ir kepti, ant vidutinės ugnies, kol vanduo išgaruos.
Atskiroje keptuvėje sudėti kubeliais supjaustytą sviestą (prieš tai keptuvę įkaitinti). Tada sudėti šviežius špinatus. Pagardinti druska, pipirais bei šiek tiek pakepinti.Keptuvėje ištirpinti sviestą ant vidutinės ugnies . Sviestui išsilydžius, suberti miltus. Maišyti miltus iki vienalytės masės 4 - 5 minutes. Kuomet masė tampa rusvos spalvos, maišant, supilti pieną. Nenustojant maišyti, virti padažą, kol taps kreminės konsistencijos (bent 10 min.). Tada leisti padažui atvėsti ir suberti smulkiai tarkuotą sūrį.
Užvirti šiek tiek vandens ir sudėti virti kiaušinius (6 min.). Kiaušinius atšaldyti šaltame vandenyje ir atsargiai nulupti. Ant duonos riekių gražiai , darant vainiką, sudėlioti špinatus,o į vidurį dėti kiaušinį, užpilti padažo ir taip paruoštus kiaušinius pašauti į įkaitintą orkaitę. Kepti, kol kiaušinukai taps auksinės rudos spalvos.
Patiekiant, pabarstyti druskos, muskato bei susmulkintų čili pipirų.
Skanaus.
Komentarai