| 30 vienetų | kiaušiniai | |
| 6 pundeliai | špinatai (jauni, švieži) | |
| 2 kilogramai | špinatai (sušaldyti) | |
| 160 gramų | sviestas | |
| šiek tiek | druska | |
| 30 vienetų | duona (balta) | |
| Padažui: | ||
| 140 gramų | sviestas | |
| 140 gramų | miltai | |
| 2 litrai | pienas | |
| 6 vienetai | kiaušiniai ((tryniai)) | |
| 160 gramų | sūris ( Gruyère arba Emmental (smulkiai tarkuotas)) | |
| Pabarstymui: | ||
| šiek tiek | pipirai (čili (šviežias ir susmulkintas)) | |
| šiek tiek | pipirai (juodieji ar kvapnieji) | |
| šiek tiek | muskatas | |
Atskiroje keptuvėje sudėti kubeliais supjaustytą sviestą (prieš tai keptuvę įkaitinti). Tada sudėti šviežius špinatus. Pagardinti druska, pipirais bei šiek tiek pakepinti.
Patiekiant, pabarstyti druskos, muskato bei susmulkintų čili pipirų.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- 
                
                                        
                                    
                Gardus varškės apkepas
             - 
                
                                        
                                    
                Skanus varškės apkepas
             - 
                
                                        
                                    
                Varškės apkepas su razinomis
             - 
                
                                        
                                    
                Virti varškėčiai su braškiniu padažu
             - 
                
                                        
                                    
                Turkiškai pagaminti kiaušiniai
             - 
                
                                        
                                    
                Varškės blyneliai
             - 
                
                                        
                                    
                Vidos tinginėliai
             - 
                
                                        
                                    
                Austrijos varškėtis
             - 
                
                                        
                                    
                Varškės apkepas su žemuogėm
             - 
                
                                        
                                    
                Varškės virtinukai
             - 
                
                                        
                                    
                Varškės ir sūrio apkepas
             - 
                
                                        
                                    
                Dešrelės su įdaru
             - 
                
                                        
                                    
                Studentiški pusryčiai
             - 
                
                                        
                                    
                Bulvių ir kamambero apkepas
             - 
                
                                        
                                    
                Cukinija su varškės įdaru
             - 
                
                                        
                                    
                Varškės apkepas su šokolado glaistu
             - 
                
                                        
                                    
                Varškėčiai su bulvėmis
             - 
                
                                        
                                    
                Kepenėlių kepsneliai
             - 
                
                                        
                                    
                Omletas su grybais
             - 
                
                                        
                                    
                Varškėčiai su džiovintais vaisiais
             
Florencijos kiaušiniai
                        akcijas
                    - Paruošimo laikas:
 - Porcijų skaičius: 30
 
- 
                                                            
                                                            Kiaušiniai, 
30 vienetų  - 
                                                            
                                                            Špinatai, jauni, švieži, 
6 pundeliai  - 
                                                            
                                                            Špinatai, sušaldyti, 
2 kilogramai  - 
                                                            
                                                            Sviestas, 
160 gramų  - Druska
 - 
                                                            
                                                            Duona, balta, 
30 vienetų  - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
 
- 
                                                            
                                                            Sviestas, 
140 gramų  - 
                                                            
                                                            Miltai, 
140 gramų  - 
                                                            
                                                            Pienas, 
2 litrai  - 
                                                            
                                                            Kiaušiniai, (tryniai), 
6 vienetai  - 
                                                            
                                                            Sūris,  Gruyère arba Emmental (smulkiai tarkuotas), 
160 gramų  - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
 
- Pipirai, čili (šviežias ir susmulkintas)
 - Pipirai, juodieji ar kvapnieji
 - Muskatas
 - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
 
Į keptuvę (tik nedideliais kiekiais) dėti šaldytų špinatų ir kepti, ant vidutinės ugnies, kol vanduo išgaruos.
Atskiroje keptuvėje sudėti kubeliais supjaustytą sviestą (prieš tai keptuvę įkaitinti). Tada sudėti šviežius špinatus. Pagardinti druska, pipirais bei šiek tiek pakepinti.Keptuvėje ištirpinti sviestą ant vidutinės ugnies . Sviestui išsilydžius, suberti miltus. Maišyti miltus iki vienalytės masės 4 - 5 minutes. Kuomet masė tampa rusvos spalvos, maišant, supilti pieną. Nenustojant maišyti, virti padažą, kol taps kreminės konsistencijos (bent 10 min.). Tada leisti padažui atvėsti ir suberti smulkiai tarkuotą sūrį.
Užvirti šiek tiek vandens ir sudėti virti kiaušinius (6 min.). Kiaušinius atšaldyti šaltame vandenyje ir atsargiai nulupti. Ant duonos riekių gražiai , darant vainiką, sudėlioti špinatus,o į vidurį dėti kiaušinį, užpilti padažo ir taip paruoštus kiaušinius pašauti į įkaitintą orkaitę. Kepti, kol kiaušinukai taps auksinės rudos spalvos.
Patiekiant, pabarstyti druskos, muskato bei susmulkintų čili pipirų.
Skanaus.

                
Komentarai