1 kilogramas | varškė (9 proc. ) |
7 vienetai | kiaušiniai |
15 valgomųjų šaukštų | manų kruopos |
200 mililitrų | pienas |
5 valgomieji šaukštai | cukrus |
1 valgomasis šaukštas | vanilinis cukrus |
100 gramų | spanguolės (džiovintos) |
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Purus varškės sūrio apkepas
- Varškės apkepas su avižiniais dribsniais
- Varškėtukas
- Varškės ir maltos mėsos apkepas su sūriu
- Varškės pyragas su bananų įdaru
- Purus varškės apkepas
- Varškės apkepas
- Varškės ir ryžių apkepas
- Varškės ir morkų apkepas
- Varškės apkepas su razinomis
- Varškės apkepas su persikais
- Keptas varškės ir žolelių masės pyragas
- Varškės ir manų apkepas
- Varškės apkepas
- Labai sotus varškės apkepas su kokoso drožlėmis
- Pyragas su varške
- Austrijos varškėtis
- Greitas ir skanus varškės apkepas
- Varškinis
- Varškės ir moliūgų apkepas
Varškinis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Varškė, 9 proc. ,
1 kilogramas -
Kiaušiniai,
7 vienetai -
Manų kruopos,
15 valgomųjų šaukštų -
Pienas,
200 mililitrų -
Cukrus,
5 valgomieji šaukštai -
Vanilinis cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Spanguolės, džiovintos,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Manus supilti į dubenėlį ir užpilti pienu bei palikti 10-15 brinkti, kol pasidarys košelė.
Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol jie pasidarys šviesūs bei padidės jų apimtis.
Varškę pertrinti iki vientisos masės, kad nelikt gumuliukų. Į varškę supilti išbrinkusius manus. Viską gerai išmaišyti.
Iki standžių putų išplakti baltymus.
Į varškės masę sudėti išplaktus trynius ir gerai išmaišyti, tada sudėti išplaktus baltymus ir išlengvo juos įmaišyti į masę.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, jį sutepti sviestu.
Kepti iki 180 - 200 °C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 min.
Varškės apkelpą išėmus iš orkaitės kokias 5 min. palikti, kad jis atvėstu ir sutvirtėtu, kad pjaunant negriūtų.
Skanaus.