1 vienetas | brokoliai | |
300 mililitrų | grietinėlės, 35% | |
250 gramų | pievagrybiai | |
200 gramų | boliivinės balandos | |
1 vienetas | morkos | |
1 vienetas | svogūnai | |
1 vienetas | paprika | |
1 žiupsnelis | žalumynų | |
1 žiupsnelis | parmezano sūris | |
1 žiupsnelis | druska | |
1 žiupsnelis | pipirai | |
1 žiupsnelis | bazilikas | |
1 žiupsnelis | citrininiai pipirai | |
Kepimui: | ||
20 gramų | sviestas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Silkės salotos
- Kvietinė košė
- Perlinių kruopų košė su tunu
- Ženšenio šaknies tyrelė
- Lešiai su džiovintais vaisiais ir riešutais
- Biri perlinių kruopų košė
- Saldi makaronų košė
- Graikiški spagečiai su malta mėsa
- Kukurūzų košė
- Ruginė košė
- Lęšių ir ryžių pikantiška košė
- Perlinės kruopos su grybais ir daržovėmis
- Perlinių kruopų košė
- Arvydo miežinė košė su razinomis "Gintarėliai"
- Keksiukai su riešutais
- Bolivinė balanda su brokolių ir pievagrybių padažu
- Perlinių kruopų košė su spirgučiais
- Silkė su manų koše
- Sorų kruopų košė
- Kukurūzų kruopų košė
Bolivinė balanda su brokolių ir pievagrybių padažu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Brokoliai,
1 vienetas -
Grietinėlė, 35%,
300 mililitrų -
Pievagrybiai,
250 gramų -
Bolivinė balanda,
200 gramų -
Morkos,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Paprika,
1 vienetas -
Žalumynai,
1 žiupsnelis -
Parmezano sūris,
1 žiupsnelis -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pipirai,
1 žiupsnelis -
Bazilikas,
1 žiupsnelis -
Citrininiai pipirai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Sviestas,
20 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bolivinę balandą suberti į verdantį vandenį (santykiu 1:2) ir virti ~ 20 minučių. Palikti šiek tiek atvėsti. Galima įdėti nedidelį gabalėlį sviesto ir pabarstyti druska.
Svogūną, morkas, papriką supjaustyti kubeliais ir apkepti su sviestu keptuvėje, kol suminkštės. Suberti susmulkintą brokolį bei pievagrybius, kelias minutes patroškinti įpylus į keptuvę šiek tiek vandens.
Į keptuvę su padažu supilti riebią grietinėlę, pagardinti druska, pipirais, baziliku, ypač puikiai tinka citrinpipiriai. Jei mėgstate, galite įberti šiek tiek aštrių čili prieskonių. Kai grietinėlė pradės virti, padažas baigtas. Juo užpilkite bolivinę balandą lėkštėje. Ant viršaus užberkite šviežių petražolių ar kitų žalumynų, užtarkuokite parmezano.
Komentarai