
Bolivinė balanda su brokolių ir pievagrybių padažu
Porcijų skaičius:
2
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 vienetas | brokoliai | |
300 mililitrų | grietinėlės, 35% | |
250 gramų | pievagrybiai | |
200 gramų | boliivinės balandos | |
1 vienetas | morkos | |
1 vienetas | svogūnai | |
1 vienetas | paprika | |
1 žiupsnelis | žalumynų | |
1 žiupsnelis | parmezano sūris | |
1 žiupsnelis | druska | |
1 žiupsnelis | pipirai | |
1 žiupsnelis | bazilikas | |
1 žiupsnelis | citrininiai pipirai | |
Kepimui: | ||
20 gramų | sviestas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Bolivinę balandą suberti į verdantį vandenį (santykiu 1:2) ir virti ~ 20 minučių. Palikti šiek tiek atvėsti. Galima įdėti nedidelį gabalėlį sviesto ir pabarstyti druska.
2.
Svogūną, morkas, papriką supjaustyti kubeliais ir apkepti su sviestu keptuvėje, kol suminkštės. Suberti susmulkintą brokolį bei pievagrybius, kelias minutes patroškinti įpylus į keptuvę šiek tiek vandens.
3.
Į keptuvę su padažu supilti riebią grietinėlę, pagardinti druska, pipirais, baziliku, ypač puikiai tinka citrinpipiriai. Jei mėgstate, galite įberti šiek tiek aštrių čili prieskonių. Kai grietinėlė pradės virti, padažas baigtas. Juo užpilkite bolivinę balandą lėkštėje. Ant viršaus užberkite šviežių petražolių ar kitų žalumynų, užtarkuokite parmezano.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kukurūzų košė
-
Saldi makaronų košė
-
Perlinių kruopų košė su tunu
-
Arvydo miežinė košė su razinomis "Gintarėliai"
-
Kukurūzų kruopų košė
-
Žemaitiška žirnių košė su spirgais
-
Silkės salotos
-
Bolivinė balanda su brokolių ir pievagrybių padažu
-
Keksiukai su riešutais
-
Perlinės kruopos su grybais ir daržovėmis
-
Biri perlinių kruopų košė
-
Kvietinė košė
-
Lęšių ir ryžių pikantiška košė
-
Silkė su manų koše
-
Perlinių kruopų košė
-
Sorų kruopų košė
-
Ruginė košė
-
Ženšenio šaknies tyrelė
-
Graikiški spagečiai su malta mėsa
-
Lešiai su džiovintais vaisiais ir riešutais
Bolivinė balanda su brokolių ir pievagrybių padažu
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Brokoliai,
1 vienetas -
Grietinėlė, 35%,
300 mililitrų -
Pievagrybiai,
250 gramų -
Bolivinė balanda,
200 gramų -
Morkos,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Paprika,
1 vienetas -
Žalumynai,
1 žiupsnelis -
Parmezano sūris,
1 žiupsnelis -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pipirai,
1 žiupsnelis -
Bazilikas,
1 žiupsnelis -
Citrininiai pipirai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Sviestas,
20 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Jurgita
Gaminimo eiga:
Bolivinę balandą suberti į verdantį vandenį (santykiu 1:2) ir virti ~ 20 minučių. Palikti šiek tiek atvėsti. Galima įdėti nedidelį gabalėlį sviesto ir pabarstyti druska.
Svogūną, morkas, papriką supjaustyti kubeliais ir apkepti su sviestu keptuvėje, kol suminkštės. Suberti susmulkintą brokolį bei pievagrybius, kelias minutes patroškinti įpylus į keptuvę šiek tiek vandens.
Į keptuvę su padažu supilti riebią grietinėlę, pagardinti druska, pipirais, baziliku, ypač puikiai tinka citrinpipiriai. Jei mėgstate, galite įberti šiek tiek aštrių čili prieskonių. Kai grietinėlė pradės virti, padažas baigtas. Juo užpilkite bolivinę balandą lėkštėje. Ant viršaus užberkite šviežių petražolių ar kitų žalumynų, užtarkuokite parmezano.
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai