Bolivinė balanda su brokolių ir pievagrybių padažu
Porcijų skaičius:
2
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 vienetas | brokoliai | |
300 mililitrų | grietinėlės, 35% | |
250 gramų | pievagrybiai | |
200 gramų | boliivinės balandos | |
1 vienetas | morkos | |
1 vienetas | svogūnai | |
1 vienetas | paprika | |
1 žiupsnelis | žalumynų | |
1 žiupsnelis | parmezano sūris | |
1 žiupsnelis | druska | |
1 žiupsnelis | pipirai | |
1 žiupsnelis | bazilikas | |
1 žiupsnelis | citrininiai pipirai | |
Kepimui: | ||
20 gramų | sviestas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Bolivinę balandą suberti į verdantį vandenį (santykiu 1:2) ir virti ~ 20 minučių. Palikti šiek tiek atvėsti. Galima įdėti nedidelį gabalėlį sviesto ir pabarstyti druska.
2.
Svogūną, morkas, papriką supjaustyti kubeliais ir apkepti su sviestu keptuvėje, kol suminkštės. Suberti susmulkintą brokolį bei pievagrybius, kelias minutes patroškinti įpylus į keptuvę šiek tiek vandens.
3.
Į keptuvę su padažu supilti riebią grietinėlę, pagardinti druska, pipirais, baziliku, ypač puikiai tinka citrinpipiriai. Jei mėgstate, galite įberti šiek tiek aštrių čili prieskonių. Kai grietinėlė pradės virti, padažas baigtas. Juo užpilkite bolivinę balandą lėkštėje. Ant viršaus užberkite šviežių petražolių ar kitų žalumynų, užtarkuokite parmezano.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Saldi makaronų košė
- Lešiai su džiovintais vaisiais ir riešutais
- Kukurūzų kruopų košė
- Kvietinė košė
- Ženšenio šaknies tyrelė
- Silkė su manų koše
- Žemaitiška žirnių košė su spirgais
- Sorų kruopų košė
- Perlinių kruopų košė su tunu
- Perlinių kruopų košė su spirgučiais
- Perlinės kruopos su grybais ir daržovėmis
- Lęšių ir ryžių pikantiška košė
- Biri perlinių kruopų košė
- Ruginė košė
- Keksiukai su riešutais
- Arvydo miežinė košė su razinomis "Gintarėliai"
- Graikiški spagečiai su malta mėsa
- Kukurūzų košė
- Perlinių kruopų košė
- Silkės salotos
Bolivinė balanda su brokolių ir pievagrybių padažu
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Brokoliai,
1 vienetas -
Grietinėlė, 35%,
300 mililitrų -
Pievagrybiai,
250 gramų -
Bolivinė balanda,
200 gramų -
Morkos,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Paprika,
1 vienetas -
Žalumynai,
1 žiupsnelis -
Parmezano sūris,
1 žiupsnelis -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pipirai,
1 žiupsnelis -
Bazilikas,
1 žiupsnelis -
Citrininiai pipirai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Sviestas,
20 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Jurgita
Gaminimo eiga:
Bolivinę balandą suberti į verdantį vandenį (santykiu 1:2) ir virti ~ 20 minučių. Palikti šiek tiek atvėsti. Galima įdėti nedidelį gabalėlį sviesto ir pabarstyti druska.
Svogūną, morkas, papriką supjaustyti kubeliais ir apkepti su sviestu keptuvėje, kol suminkštės. Suberti susmulkintą brokolį bei pievagrybius, kelias minutes patroškinti įpylus į keptuvę šiek tiek vandens.
Į keptuvę su padažu supilti riebią grietinėlę, pagardinti druska, pipirais, baziliku, ypač puikiai tinka citrinpipiriai. Jei mėgstate, galite įberti šiek tiek aštrių čili prieskonių. Kai grietinėlė pradės virti, padažas baigtas. Juo užpilkite bolivinę balandą lėkštėje. Ant viršaus užberkite šviežių petražolių ar kitų žalumynų, užtarkuokite parmezano.
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai