Bolivinė balanda su brokolių ir pievagrybių padažu
AUTORIUS:
Jurgita
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Autorius apie receptą: Itin sveikuoliškas ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis greitiems pietums. Itin sveikuoliškas ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis greitiems pietums. Jurgita
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 vienetas brokoliai
300 mililitrų grietinėlės, 35%
250 gramų pievagrybiai
200 gramų boliivinės balandos
1 vienetas morkos
1 vienetas svogūnai
1 vienetas paprika
1 žiupsnelis žalumynų
1 žiupsnelis parmezano sūris
1 žiupsnelis druska
1 žiupsnelis pipirai
1 žiupsnelis bazilikas
1 žiupsnelis citrininiai pipirai
Kepimui:
20 gramų sviestas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Bolivinę balandą suberti į verdantį vandenį (santykiu 1:2) ir virti ~ 20 minučių. Palikti šiek tiek atvėsti. Galima įdėti nedidelį gabalėlį sviesto ir pabarstyti druska.
2.
Svogūną, morkas, papriką supjaustyti kubeliais ir apkepti su sviestu keptuvėje, kol suminkštės. Suberti susmulkintą brokolį bei pievagrybius, kelias minutes patroškinti įpylus į keptuvę šiek tiek vandens.
3.
Į keptuvę su padažu supilti riebią grietinėlę, pagardinti druska, pipirais, baziliku, ypač puikiai tinka citrinpipiriai. Jei mėgstate, galite įberti šiek tiek aštrių čili prieskonių. Kai grietinėlė pradės virti, padažas baigtas. Juo užpilkite bolivinę balandą lėkštėje. Ant viršaus užberkite šviežių petražolių ar kitų žalumynų, užtarkuokite parmezano.

Populiariausi receptai šią savaitę

Bolivinė balanda su brokolių ir pievagrybių padažu

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 2
Ingredientai: Kepimui:
Autoriaus žodis: Itin sveikuoliškas ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis greitiems pietums. Jurgita
Gaminimo eiga:
  1. Bolivinę balandą suberti į verdantį vandenį (santykiu 1:2) ir virti ~ 20 minučių. Palikti šiek tiek atvėsti. Galima įdėti nedidelį gabalėlį sviesto ir pabarstyti druska.

  2. Svogūną, morkas, papriką supjaustyti kubeliais ir apkepti su sviestu keptuvėje, kol suminkštės. Suberti susmulkintą brokolį bei pievagrybius, kelias minutes patroškinti įpylus į keptuvę šiek tiek vandens.

  3. Į keptuvę su padažu supilti riebią grietinėlę, pagardinti druska, pipirais, baziliku, ypač puikiai tinka citrinpipiriai. Jei mėgstate, galite įberti šiek tiek aštrių čili prieskonių. Kai grietinėlė pradės virti, padažas baigtas. Juo užpilkite bolivinę balandą lėkštėje. Ant viršaus užberkite šviežių petražolių ar kitų žalumynų, užtarkuokite parmezano.

Receptą atsiuntė Jurgita
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų