šiek tiek | druska |
100 gramų | baravykai (ar pievagrybiai) |
šiek tiek | citrinų sultys |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
200 gramų | majonezas |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
3 valgomieji šaukštai | garstyčios (padažas) |
1 valgomasis šaukštas | svogūnai (pjaustyti laiškai) |
šiek tiek | cukrus |
Padažas paruošiamas taip: 200 g majonezo sumaišoma su 3 šaukštais paruoštų garstyčių, pridedama šaukštas smulkiai supjaustytu svogūnų laiškų, druskos ir cukraus pagal skonį.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištienos salotos su mandarinais
- Traškus užkandis prie alaus
- Mišrainė su vištiena ir grybais
- Makaronų mišrainė su vištiena
- Bulvių ir vištienos salotos
- Velykinės salotos "Saulė"
- Grybų salotos su rūkytu kumpiu
- Pomidorai ir krabų lazdelės
- Vinigretas
- Salotos su silke
- Salotos su ančiuviais
- Jautienos mišrainė
- Balta mišrainė (baltoji mišrainė)
- Burokėlių salotos su porais
- Apsnigtos salotos su silke, sūriu, daržovėmis ir razinomis
- Mišrainė "Meilė"
- Salotos "Atgaiva"
- Marinuotų burokėlių salotos
- Salotos su jautiena
- Sočios salotos
Baravykų salotos su padažu
- Paruošimo laikas:
- Druska
-
Baravykai, ar pievagrybiai,
100 gramų - Citrinų sultys
-
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Majonezas,
200 gramų - Juodieji pipirai, malti
-
Garstyčios, padažas,
3 valgomieji šaukštai -
Svogūnai, pjaustyti laiškai,
1 valgomasis šaukštas - Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Grybai perrenkami, nuvalomi, nuplaunami kiaurasamtyje ir nuvarvinami. Supjaustomi gabalėliais (jei pievagrybiai — apšlakstomi actu, kad nepatamsėtų) ir išverdami pasūdytame vandenyje. Dar kartą kiaurasamtyje gerai nuvarvinami. Po to sudedami į dubenį, pabarstomi druska bei maltais pipirais, apšlakstomi citrinos sultimis, aliejumi ir išmaišomi. Sudėjus į salotinę, palaistoma padažu ir papuošiama ankštpipiriais arba salotų lapais.
Padažas paruošiamas taip: 200 g majonezo sumaišoma su 3 šaukštais paruoštų garstyčių, pridedama šaukštas smulkiai supjaustytu svogūnų laiškų, druskos ir cukraus pagal skonį.