1 arbatinis šaukštelis | acto |
100 gramų | voveraitės |
1 vienetas | pomidorai |
100 gramų | žuvis (kepta) |
2 vienetai | svogūnai |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Daniškos salotos
- Dešros salotos
- Lengvos pavasario salotos
- Ryžių makaronų ir krabų lazdelių salotos
- Mišrainė su krabais
- Ryžių makaronų ir daržovių salotos
- Giedrės salotos
- Vištienos salotos su kriaušėmis
- Salotos „Vištiena su kompanija“
- Šventiškos salotos su argulomis
- Skanumynas
- Vištienos ir ananasų mišrainė
- Bulvių mišrainė
- Pomidorų ir dešrelių salotos
- Salotos su ZIGMO lašiša, avokadais ir putpelių kiaušiniais
- Silkės salotos su kiaušiniais
- Tuno salotos su sūriu, morkomis ir majonezu
- Tuno ir daržovių salotos
- Ikrų mišraine valgomam krepšelyje
- Neringos salotos
Voveraičių salotos
- Paruošimo laikas:
-
Actas,
1 arbatinis šaukštelis -
Voveraitės,
100 gramų -
Pomidorai,
1 vienetas -
Žuvis, kepta,
100 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas - Juodieji pipirai, malti
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šviežios voveraitės išverdamos (15 min.) ir nuvarvinamas vanduo. Žuvies raumuo smulkiai supjaustomas, užpilamas aliejumi, išplaktu su actu ir prieskoniais. Tokiame marinate žuvis palaikoma 1 val. Pomidoras supjaustomas griežinėliais, svogūnai smulkiai sukapojami. Išimta iš marinato žuvis sluoksniuojama su voveraitėmis ir pomidorais, pabarstoma pipirais, svogūnais ir druska. Vėliau užpilama tuo pačiu marinatu, kuriame buvo marinuojama. Sudėtos į salotinę voveraičių salotos puošiamos didesnėmis sveikomis voveraitėmis ir pomidoro skiltelėmis.