
1 galva | brokoliai (nedidelis, kumščio dydžio) |
15 vienetų | vynuogės (be kauliukų) |
90 gramų | kiaulės kumpis (šaltai rūkytas, plonos raikytas) |
1 vienetas | morkos (nedidelė) |
1 vienetas | obuoliai |
0.5 vieneto | citrinų sultys |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 žiupsnelis | sezamo sėklų |
1 litras | vanduo |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Salotos su varške ir pomidorais
-
Vištienos ir ananasų mišrainė
-
Švediškos salotos
-
Saldžios vištienos salotos
-
Raudonikių salotos su daržovėmis
-
Vištienos salotos su vynuogėmis
-
Širdžių salotos
-
Keptos duonos, pupelių ir sūrio mišrainė
-
Kiaulės liežuvio salotos
-
Šprotų salotos
-
Pupų salotos
-
Raugintų kopūstų mišrainė su obuoliais ir morkomis
-
Bulvių ir vištienos salotos
-
Silkutė su morkomis ir pievagrybiais
-
Paprastos makaronų salotos
-
Šparaginių pupelių ir pomidorų salotos
-
Salotos su avokadu ir feta
-
Makaronai su baklažanais
-
Ryžių salotos
-
Salotos su perlinėmis kruopomis
Salotos su brokoliais, vynuogėmis ir kumpiu

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Brokoliai, nedidelis, kumščio dydžio,
1 galva -
Vynuogės, be kauliukų,
15 vienetų -
Kiaulės kumpis, šaltai rūkytas, plonos raikytas,
90 gramų -
Morkos, nedidelė,
1 vienetas -
Obuoliai,
1 vienetas -
Citrinų sultys,
0.5 vieneto -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Sezamo sėklos,
1 žiupsnelis -
Vanduo,
1 litras - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Brokolį nuplauti ir trumpam palikti šaltame vandenyje. Užvirinti vandenį. Brokolį išskirstyti nedideliais žiedynais ir užpilti verdančiu vandeniu, palikti pastovėti apie 5 min.
Burokine tarka sutarkuoti morką. Pusiau perpjauti vynuoges, jeigu didesnės, perpjauti į kelia dalis. Nedideliais kubeliais supjaustyti obuolį apšlakstyti citrinų sultimis, kad obuolys nepajuoduotų.
Viską sudėti į dubenėlį, supilti aliejų ir išmaišyti.
Kumpį suplėšyti gabaliukais ir apkepti, kol parus. Palikti atvėsti.
Iš šilto vandens išimti ir nusausinti brokolius.
Kai atvės kumpis, viską sudėti ant obuolių, vynuogių ir morkų. Išmaišyti.
Sezamo sėklas galima berti prieš išmaišant, o galima jomis papuošti porcijomis padalintas salotas dubenėliuose.
Komentarai (1)
-
mirkt
2019-04-16 19:11
uzskaitau
bent vienas, kuris atitinka aprasyma