Purus rikota apkepas
AUTORIUS:
Ieva Visockytė
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
350 gramų sūris (rikota)
3 valgomieji šaukštai manų kruopos
350 mililitrų pienas
4 vienetai kiaušiniai
150 gramų cukrus
0.25 vieneto citrinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Piene išvirti manų kruopas ir leisti atvėsti košei (košė turi būti tiršta).
2.
Kiaušinių trynius sumaišyti su 100 g cukraus ir sumaišyti su sūriu ir vanile. Maišyti iki vientisos masės. Tada sudėti manų košę, pridėti tarkuotos citrinos žievelės (taip pat galima dėti ir razinų) ir vėl maišyti iki vientisos masės.
3.
Kiaušinių baltymus išplakti su likusiu cukrumi. Plakinį įmaišyti į turimą masę.
4.
Kepimo formą ištepti sviestu ir sukrėsti paruoštą ir šiek tiek pastovėjusią masę.
Kepti 180°C temperatūros orkaitėje iki ausinės rudos spalvos.

Populiariausi receptai šią savaitę

Purus rikota apkepas

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Piene išvirti manų kruopas ir leisti atvėsti košei (košė turi būti tiršta).

  2. Kiaušinių trynius sumaišyti su 100 g cukraus ir sumaišyti su sūriu ir vanile. Maišyti iki vientisos masės. Tada sudėti manų košę, pridėti tarkuotos citrinos žievelės (taip pat galima dėti ir razinų) ir vėl maišyti iki vientisos masės.

  3. Kiaušinių baltymus išplakti su likusiu cukrumi. Plakinį įmaišyti į turimą masę.

  4. Kepimo formą ištepti sviestu ir sukrėsti paruoštą ir šiek tiek pastovėjusią masę.
    Kepti 180°C temperatūros orkaitėje iki ausinės rudos spalvos.

Receptą atsiuntė Ieva Visockytė
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų