350 gramų | sūris (rikota) |
3 valgomieji šaukštai | manų kruopos |
350 mililitrų | pienas |
4 vienetai | kiaušiniai |
150 gramų | cukrus |
0.25 vieneto | citrinos |
Kepti 180°C temperatūros orkaitėje iki ausinės rudos spalvos.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Makaronų apkepas su varške
- Varškės apkepas su žemuogėm
- Varškės apkepėlis
- Apkepas su uogomis
- Varškės ir moliūgų apkepas
- Keptas varškės ir žolelių masės pyragas
- Purus varškės sūrio apkepas
- Varškės apkepas su persikais
- Varškės apkepas su kriaušėmis ir klevų sirupu
- Varškės ir manų apkepas
- Varškės plokštainis
- Paprastas varškės apkepas
- Varškės apkepas su bananais
- Varškės apkepas
- Varškės ir bananų apkepas
- Varškės apkepas
- Varškės apkepas su ryžiais
- Greitas varškės apkepas
- Purus varškės apkepas
- Austrijos varškėtis
Purus rikota apkepas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Sūris, rikota,
350 gramų -
Manų kruopos,
3 valgomieji šaukštai -
Pienas,
350 mililitrų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Cukrus,
150 gramų -
Citrinos,
1/4 vieneto - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Piene išvirti manų kruopas ir leisti atvėsti košei (košė turi būti tiršta).
Kiaušinių trynius sumaišyti su 100 g cukraus ir sumaišyti su sūriu ir vanile. Maišyti iki vientisos masės. Tada sudėti manų košę, pridėti tarkuotos citrinos žievelės (taip pat galima dėti ir razinų) ir vėl maišyti iki vientisos masės.
Kiaušinių baltymus išplakti su likusiu cukrumi. Plakinį įmaišyti į turimą masę.
Kepimo formą ištepti sviestu ir sukrėsti paruoštą ir šiek tiek pastovėjusią masę.
Kepti 180°C temperatūros orkaitėje iki ausinės rudos spalvos.