2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
1 valgomasis šaukštas | sviestas |
3 vienetai | svogūnai |
0.5 litro | vanduo |
0.5 litro | obuolių sultys |
20 gramų | želatina |
1 kilogramas | karpis |
1 vienetas | lauro lapų (lapelis) |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Zombių akytės
- Įdarytos dešrelės
- Šaltiena
- Grikių kruopų pyragėliai su grybais
- Spurgos iš varškės
- Krevetės šoninės patale
- Boružėlės
- Įdaryti agurkai
- Graikiško stiliaus vištienos gabaliukai su pomidorais
- Keptos duonos užkandis prie alaus
- Silkutė su cinamonu
- Keptų kalmarų užkandėlė
- Moliūgo, pomidoro ir gorgoncolos sūrio bruskėtas
- Dideli Guliverio pirštai
- Greitai įdaryti kiaušiniai
- Įdaryti pomidorai šventiniam stalui
- Skrebučiai mažajam smaližiui
- Silkė su obuolių ir garstyčių pagardu
- Kepta duona
- Skani užkandėlė su kepenine dešra
Karpis nenuskaidrintuose drebučiuose
-
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas -
Svogūnai,
3 vienetai -
Vanduo,
0.5 litro -
Obuolių sultys,
0.5 litro -
Želatina,
20 gramų -
Karpis,
1 kilogramas -
Lauro lapai, lapelis,
1 vienetas -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas - Petražolės
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nulupta žuvis supjaustoma 4 cm pločio gabalais ir pasūdoma. Smulkiai supjaustyti svogūnai pakepinami svieste, suberiami miltai, atskiedžiama vandeniu bei sultimis, sudedami prieskoniai, užvirinama. Į verdantį sultinį sudedama žuvis ir pavirinama ant silpnos ugnies 30 min., vėliau atšaldoma sultinyje ir gražiai perdedama į gilų pusdubenį. Sultinys nupilamas, pavirinamas, supylus aliejų ir ištirpintą želatiną, dar pakaitinamas ir užpilamas ant karpio. Kai drebučiai sustingsta, žuvis apibarstoma supjaustytais petražolių lapeliais.