2 vienetai | burokėliai (virti) |
1 vienetas | silkė |
2 vienetai | svogūnai |
0.5 vieneto | citrinos |
3 valgomieji šaukštai | aliejaus |
0.5 arbatinio šaukštelio | kmynai |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | žalumynų (džiovinti) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Lengva silkė
- Šilta mišrainė
- Kumpio mišrainė
- Grilyje keptos salotos su mėsa
- Salotos su avokadu
- Ypatingosios kiaušinių salotos
- Salotos su perlinėmis kruopomis
- Žalioji kiaušinienė
- Burokėlių salotos
- Burokėlių salotos su džiovintomis slyvomis
- Brokolių salotos su vištiena
- Sočios salotos
- Pupelių mišrainė
- Salotos su tunu
- Ryžių su slyvomis mišrainė
- Vištienos salotos
- Prancūziškos salotos
- Arvydo grybu salotos iš "Karališkų Trimitų"
- Salotos su šparagais
- Salotos su mėsa
Burokėlių mišrainė
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Burokėliai, virti,
2 vienetai -
Silkė,
1 vienetas -
Svogūnai,
2 vienetai -
Citrinos,
0.5 vieneto -
Aliejus,
3 valgomieji šaukštai -
Kmynai,
0.5 arbatinio šaukštelio - Cukrus
- Žalumynai, džiovinti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Burokėliai nulupami, supjaustomi plonais griežinėliais.
Silkė išmirkoma, nulupama, išrenkami kaulai, smulkiai sukapojama. Svogūnai supjaustomi griežineliais ir kepinami aliejuje. Kai svogūnai bus minkšti, sudedama paruošta silkė, suberiami kmynai dar kiek pakepinama.
Ant burokėlių supilamos išspaustos citrinos sultys. Ant viršaus užpilami kepti svogūnai su silke. Lengvai išmaišoma įberiariant druskos ir cukraus pagal skonį. Viršus užbarstomas džiovintais salierų ar petražolių lapeliais.
Komentarai (2)
-
Julita
2013-08-05 16:50
Super :)