šiek tiek | juodieji pipirai |
1 valgomasis šaukštas | medus |
3 vienetai | gvazdikėliai |
1 vienetas | cinamonas (lazdelės) |
250 mililitrų | vanduo |
250 mililitrų | pienas (nenugriebtas) |
6 vienetai | kardamonas (ankštelės) |
15 gramų | imbieras (šviežias, šaknis) |
2 valgomieji šaukštai | arbatos (arbatžolės, žalios) |
šiek tiek | muskatas (maltas) |
šiek tiek | druska (rupi) |
Į piestą sudėti kardamoną ir gvazdikėlius ir grubiai sugrūsti. Cinamoną sulaužyti smulkesniai gabaliukais. Viską, išskyrus arbatžoles ir medų, suberti į vandenį, užvirti ir ant labai mažos ugnies pavirinti 5 min.
Tada suberti arbatžoles ir, nukėlus nuo ugnies, palaikyti dar 5 min. Nukošus visus tirščius, įdėti medų ir užpilti verdančiu pienu. Užkaisti ant ugnies iki virimo, bet neužvirti.
Skanaus ir į sveikatą!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šalta vyšnių arbata
- Arbata su vanile
- Čiobrelių arbata nuo peršalimo
- Prakaitavimą skatinanti anyžinė arbata
- Gudobelės arbata
- Šalta arbata su alkoholiu
- Anyžinė skrandžio arbata
- Juoda arbata su prieskoniais
- Jonažolių arbata
- Anyžinė arbata nuo kosulio
- Šalta arbata su citrina
- Putino uogų arbata
- Juoda arbata su citrina ir mėta
- Šalta arbata
- Arbatos gėrimas
- Arbatos punčas
- Šaltoji aviečių arbata
- Juodosios arbatos gėrimas su apelsinais
- Gervuogių lapų arbata
- Šaltoji arbata
Arvydo Kašmyro arbata „Chai“
- Paruošimo laikas:
- Juodieji pipirai
-
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Gvazdikėliai,
3 vienetai -
Cinamonas, lazdelės,
1 vienetas -
Vanduo,
250 mililitrų -
Pienas, nenugriebtas,
250 mililitrų -
Kardamonas, ankštelės,
6 vienetai -
Imbieras, šviežias, šaknis,
15 gramų -
Arbata, arbatžolės, žalios,
2 valgomieji šaukštai - Muskatas, maltas
- Druska, rupi
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Arbatos „Chai“ receptų įvairovė didelė, bet iš tos gausos prieskonių derinių aš surinkau man labiausiai patinkantį ir nesudėtingą:
Į piestą sudėti kardamoną ir gvazdikėlius ir grubiai sugrūsti. Cinamoną sulaužyti smulkesniai gabaliukais. Viską, išskyrus arbatžoles ir medų, suberti į vandenį, užvirti ir ant labai mažos ugnies pavirinti 5 min.
Tada suberti arbatžoles ir, nukėlus nuo ugnies, palaikyti dar 5 min. Nukošus visus tirščius, įdėti medų ir užpilti verdančiu pienu. Užkaisti ant ugnies iki virimo, bet neužvirti.
Skanaus ir į sveikatą!
Komentarai (8)
-
Zombis
2010-10-26 14:14
TURETU BUT LABAI SKANU, BUTINAI PABANDYSIU.
-
Arvydas Z
2010-10-25 23:31
Angele, aš juk nekomentuoju pradedančiųjų ar nemokšų ketinimų, neniekinu, nepeikiu... Kaip kalba Rytų Išmintis, "jei neturi nieko GERO pasakyti, verčiau patylėk" arba "Kalbėk tik tada, kai Kalba vertingesnė už Tylą".
-
Staras
2010-08-05 23:55
čia slibinų gėrimas.... :-D
-
Arvydas Z
2010-08-01 22:53
Ačiū, mergaitės, už gerus žodžius.
Aš stengiuosi sukūrti įdomesnius patiekalus,kad gaminimas ir mėgavimasis skoniu teiktų džiaugsmą, pasitenkinimą, malonumą.
Susilaukiu ir kritikos, bet, dažniausiai iš tų kurie nemėgsta ir tingi užsiimti šiuo menu.
Margarita, arbatos aštrumas priklauso nuo pipirų kiekio. Jų padauginus bus aštriau, bet persimuš kiti buketo komponentai. Beje, proporcijos koreguotinos pagal vandenį ir komponentų auginimo šalį. Pvz., šafranas iš Ispanijos geresnis už Meksikos ar arabišką, o cinamonas geeriausia iš Indijos, ir t.t.
-
Margarita iš Klaipėdos
2010-08-01 19:18
o arbata nelabai aštri?
-
Mėta
2010-08-01 19:17
Jūs, pone Arvydai, visuomet įdomiais ir gerais receptais pasidalinat c: