Arvydo Kašmyro arbata „Chai“
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodieji pipirai
1 valgomasis šaukštas medus
3 vienetai gvazdikėliai
1 vienetas cinamonas (lazdelės)
250 mililitrų vanduo
250 mililitrų pienas (nenugriebtas)
6 vienetai kardamonas (ankštelės)
15 gramų imbieras (šviežias, šaknis)
2 valgomieji šaukštai arbatos (arbatžolės, žalios)
šiek tiek muskatas (maltas)
šiek tiek druska (rupi)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Arbatos „Chai“ receptų įvairovė didelė, bet iš tos gausos prieskonių derinių aš surinkau man labiausiai patinkantį ir nesudėtingą:

Į piestą sudėti kardamoną ir gvazdikėlius ir grubiai sugrūsti. Cinamoną sulaužyti smulkesniai gabaliukais. Viską, išskyrus arbatžoles ir medų, suberti į vandenį, užvirti ir ant labai mažos ugnies pavirinti 5 min.
Tada suberti arbatžoles ir, nukėlus nuo ugnies, palaikyti dar 5 min. Nukošus visus tirščius, įdėti medų ir užpilti verdančiu pienu. Užkaisti ant ugnies iki virimo, bet neužvirti.

Skanaus ir į sveikatą!

Populiariausi receptai šią savaitę

Arvydo Kašmyro arbata „Chai“

Komentarai: 6
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Arbatos „Chai“ receptų įvairovė didelė, bet iš tos gausos prieskonių derinių aš surinkau man labiausiai patinkantį ir nesudėtingą:

Į piestą sudėti kardamoną ir gvazdikėlius ir grubiai sugrūsti. Cinamoną sulaužyti smulkesniai gabaliukais. Viską, išskyrus arbatžoles ir medų, suberti į vandenį, užvirti ir ant labai mažos ugnies pavirinti 5 min.
Tada suberti arbatžoles ir, nukėlus nuo ugnies, palaikyti dar 5 min. Nukošus visus tirščius, įdėti medų ir užpilti verdančiu pienu. Užkaisti ant ugnies iki virimo, bet neužvirti.

Skanaus ir į sveikatą!

Reklama:

Komentarai (6)


  • Zombis 2010-10-26 14:14

    TURETU BUT LABAI SKANU, BUTINAI PABANDYSIU.


  • Arvydas Z 2010-10-25 23:31

    Angele, aš juk nekomentuoju pradedančiųjų ar nemokšų ketinimų, neniekinu, nepeikiu... Kaip kalba Rytų Išmintis, "jei neturi nieko GERO pasakyti, verčiau patylėk" arba "Kalbėk tik tada, kai Kalba vertingesnė už Tylą".


  • Staras 2010-08-05 23:55

    čia slibinų gėrimas.... :-D


  • Arvydas Z 2010-08-01 22:53

    Ačiū, mergaitės, už gerus žodžius.
    Aš stengiuosi sukūrti įdomesnius patiekalus,kad gaminimas ir mėgavimasis skoniu teiktų džiaugsmą, pasitenkinimą, malonumą.
    Susilaukiu ir kritikos, bet, dažniausiai iš tų kurie nemėgsta ir tingi užsiimti šiuo menu.
    Margarita, arbatos aštrumas priklauso nuo pipirų kiekio. Jų padauginus bus aštriau, bet persimuš kiti buketo komponentai. Beje, proporcijos koreguotinos pagal vandenį ir komponentų auginimo šalį. Pvz., šafranas iš Ispanijos geresnis už Meksikos ar arabišką, o cinamonas geeriausia iš Indijos, ir t.t.


  • Margarita iš Klaipėdos 2010-08-01 19:18

    o arbata nelabai aštri?


  • Mėta 2010-08-01 19:17

    Jūs, pone Arvydai, visuomet įdomiais ir gerais receptais pasidalinat c:


Daugiau receptų