1 arbatinis šaukštelis | acto |
100 gramų | voveraitės |
1 vienetas | pomidorai |
100 gramų | žuvis (kepta) |
2 vienetai | svogūnai |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Cukinija su ančiuviais
- Makaronų salotos su virta dešra ir daržovėmis
- Pikantiškos baravykų salotos
- Baltosios salotos
- Salotos su persikais ir kumpiu
- Moliūgo salotos
- Silkė vyno padaže
- Burokėlių ir raugintų kopūstų salotos
- Sodo salotos
- Salotėlės
- Rusiškos salotos
- Krabų lazdelių ir sūrio salotos "Morkytė"
- Sočios salotos su vištiena, ryžiais ir daržovėmis
- Salotos su jautiena
- Kumpio mišrainė
- Azijos salotos
- Silkutė su morkomis ir pievagrybiais
- Fantastiškos salotos
- Pievagrybiai su svogūnais
- Gennaro salotos (daržovių salotos su moliūgu)
Voveraičių salotos
- Paruošimo laikas:
-
Actas,
1 arbatinis šaukštelis -
Voveraitės,
100 gramų -
Pomidorai,
1 vienetas -
Žuvis, kepta,
100 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas - Juodieji pipirai, malti
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šviežios voveraitės išverdamos (15 min.) ir nuvarvinamas vanduo. Žuvies raumuo smulkiai supjaustomas, užpilamas aliejumi, išplaktu su actu ir prieskoniais. Tokiame marinate žuvis palaikoma 1 val. Pomidoras supjaustomas griežinėliais, svogūnai smulkiai sukapojami. Išimta iš marinato žuvis sluoksniuojama su voveraitėmis ir pomidorais, pabarstoma pipirais, svogūnais ir druska. Vėliau užpilama tuo pačiu marinatu, kuriame buvo marinuojama. Sudėtos į salotinę voveraičių salotos puošiamos didesnėmis sveikomis voveraitėmis ir pomidoro skiltelėmis.