šiek tiek | svarainiai |
šiek tiek | cukrus |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Gėriams iš pomidorų
- Kakavos gėrimas
- Vasariškų sulčių asorti
- Svogūninis gėris nuo peršalimo
- Kmynų gėrimas
- Citrinų gėrimas
- Džiovintų vaisių nuoviras
- Pomidorų sultys su česnaku
- Kakavos gėrimas
- Citrusinių vaisių gėrimas
- Pipirmėtės sultys
- Mėtų limonadas
- Vaisinis glotnutis su mėtų arbata
- Šviežių morkyčių sultys
- Karštas šokoladas
- Kokosų gėrimas
- Melionų - imbierų gėrimas
- Vanduo su uogų ledukais
- Citrinų vanduo
- Vaistai nuo peršalimo
Svarainių sirupas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
- Svarainiai
- Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuplaukite ir gerai nusausinkite svarainius.
Supjaustykite svarainius smulkiomis skiltelėmis išimdami sėklas.
Supilkite susmulkintus svarainius į stiklainį ir užpilkite cukrumi (cukraus pilkite šiek tiek mažesniu sluoksniu nei svarainių inde).
Stiklainį uždenkite dangteliu, padėkite 7 dienoms, kad cukrus ištrauktų svarainių sultis (kas porą dienų galite papildyti cukraus jei susidarius sultims svarainiai neapsemti sirupu).
Praėjus 7 dienoms nusunkite sirupą ir jį laikykite vėsioje vietoje.
Toks svarainių sirupas yra saldžiarūgščio skonio tinka įvairiems gėrimams, arbatai pagardinti. Dėl gaivaus svarainių aromato gali būti naudojamas kaip ingredientas konditerijos gaminiams.