Tešlai: | ||
2 vienetai | kiaušiniai | |
100 mililitrų | vanduo | |
60 gramų | miltai | |
2 valgomieji šaukštai | sviestas | |
0.5 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai | |
šiek tiek | druska | |
Įdarui: | ||
150 gramų | šaltai rūkyta lašiša | |
150 gramų | varškės sūris (tepamas) | |
1 valgomasis šaukštas | citrinų sultys | |
šiek tiek | druska | |
šiek tiek | pipirai | |
šiek tiek | krapai | |
1 valgomasis šaukštas | majonezas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sumuštiniai su lašiša ir poru
- Labai skanūs sumuštiniai
- Sumuštinukai su lašiša ir citrina
- Žavesio skaniausi sumuštinukai
- Sluoksniuoti sumuštiniai su morkų-avokadų putėsiais ir ZIGMO silke
- Vegetariškas sumuštinis
- Didysis iškylų sumuštinis
- Kaimiškas sumuštinis
- Miglės skrebučiai su pamidorais
- Šventiniai nugarinės suktinukai
- Vištienos sandvičiai
- Labai greita kiaušinių užtepėlė
- Vieno kąsnio silkės sumuštiniai
- Sumuštiniai "Boruželės"
- Sotūs sumuštinukai "Žuvinukai"
- Sumuštinukai su tunu ir daržovėmis
- Sumuštiniai su lašiša (Arvydo)
- Pusryčių agurkėlių sumuštinukai
- Tomo sumuštiniai
- Festivalio sumuštinis
Plikyti pyragaičiai su varškės, lašišos ir majonezo kremu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Vanduo,
100 mililitrų -
Miltai,
60 gramų -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Kepimo milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Šaltai rūkyta lašiša,
150 gramų -
Varškės sūris, tepamas,
150 gramų -
Citrinų sultys,
1 valgomasis šaukštas - Druska
- Pipirai
- Krapai
-
Majonezas,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į puodą sudėti sviestą, žiupsnelį druskos, įpilti 100 ml vandens ir maišant užvirti. Suberti miltus ir intensyviai maišyti, kol atsiskirs nuo puodo dugno ir sulips į gumulą. Nuimti puodą nuo viryklės, maišant įmušti po vieną kiaušinius. Mašyti tol, kol tešla bus tolygi ir blizganti. Suberti kepimo miltelius.
Orkaitę įkaitinti iki 200 °C temp.. Tešlą sukrėsti į konditerinį maišelį ir ant skardos išspausti 12 kūgelių.
Lašišą supjaustyti smulkiais kubeliais ir sumaišyti su citrinų sultimis, majonezu ir varškės sūriu. Įberti druskos ir pipirų.
Plikytų pyragėlių viršų nupjauti. Įkrėsti lašišų kremo, užberti krapų ir uždėti viršūnėles. Skanaus!