100 gramų | grybai (sūdyti ar marinuoti) |
1.5 valgomojo šaukšto | žirniai (konservuoti) |
1 vienetas | svogūnai |
2 vienetai | bulvių (virtos) |
1 valgomasis šaukštas | acto (skiestas, 4%) |
1 valgomasis šaukštas | grietinė |
1 vienetas | kiaušiniai (trynys) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Grietinės padažui actas, pusė šaukšto grietinės ir kiaušinio trynys išplakami, pastačius dubenėlį ant garų. Masę atšaldžius, dedama likusi grietinė, druskos, pipirų ir išmaišoma. Grietinės padažą galima pakeisti majonezu.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Salotos „Drakoniukas 2012“
- Slovakiška mišrainė
- Burokėlių salotos su grybais
- Grūdėtos varškės salotos
- Kalmarų salotos su kiaušiniais
- Ryžių salotos
- Sloksniuota mišrainė "Širdutė"
- Salotos "Kačiukai"
- Bulvinė mišrainė
- Traškus užkandis prie alaus
- Rudmėsių salotos
- Salotos su kumpiu
- Japoniškos salotos
- Salotos „Irida“
- Grūdėtos varškės su daržovėmis salotos
- Pievagrybių mišrainė
- Salotos su silke
- Vištienos salotos su vynuogėmis
- Paprastos raugintų kopūstų salotos
- Daržovių salotos su skrebučiais
Sūdytų ar marinuotų grybų salotos
- Paruošimo laikas:
-
Grybai, sūdyti ar marinuoti,
100 gramų -
Žirniai, konservuoti,
1.5 valgomojo šaukšto -
Svogūnai,
1 vienetas -
Bulvės, virtos,
2 vienetai -
Actas, skiestas, 4%,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinė,
1 valgomasis šaukštas -
Kiaušiniai, trynys,
1 vienetas - Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Jei vartojami sūdyti grybai, jie porai valandų pamerkiami šiltame vandenyje arba užpylus vandeniu, pavirinami 10 min. ir nukošiami. Taip paruošti grybai stambiai supjaustomi, pridedama smulkiai supjaustyto svogūno ar jo laiškų, žirnelių, kubeliais supjaustytų bulvių. Viskas užpilama grietinės padažu ir gerai išmaišoma.
Grietinės padažui actas, pusė šaukšto grietinės ir kiaušinio trynys išplakami, pastačius dubenėlį ant garų. Masę atšaldžius, dedama likusi grietinė, druskos, pipirų ir išmaišoma. Grietinės padažą galima pakeisti majonezu.