Sūdytų ar marinuotų grybų salotos
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
100 gramų grybai (sūdyti ar marinuoti)
1.5 valgomojo šaukšto žirniai (konservuoti)
1 vienetas svogūnai
2 vienetai bulvių (virtos)
1 valgomasis šaukštas acto (skiestas, 4%)
1 valgomasis šaukštas grietinė
1 vienetas kiaušiniai (trynys)
šiek tiek druska
šiek tiek juodieji pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Jei vartojami sūdyti grybai, jie porai valandų pamerkiami šiltame vandenyje arba užpylus vandeniu, pavirinami 10 min. ir nukošiami. Taip paruošti grybai stambiai supjaustomi, pridedama smulkiai supjaustyto svogūno ar jo laiškų, žirnelių, kubeliais supjaustytų bulvių. Viskas užpilama grietinės padažu ir gerai išmaišoma.
Grietinės padažui actas, pusė šaukšto grietinės ir kiaušinio trynys išplakami, pastačius dubenėlį ant garų. Masę atšaldžius, dedama likusi grietinė, druskos, pipirų ir išmaišoma. Grietinės padažą galima pakeisti majonezu.

Populiariausi receptai šią savaitę

Sūdytų ar marinuotų grybų salotos

Komentarai: 4
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Jei vartojami sūdyti grybai, jie porai valandų pamerkiami šiltame vandenyje arba užpylus vandeniu, pavirinami 10 min. ir nukošiami. Taip paruošti grybai stambiai supjaustomi, pridedama smulkiai supjaustyto svogūno ar jo laiškų, žirnelių, kubeliais supjaustytų bulvių. Viskas užpilama grietinės padažu ir gerai išmaišoma.
Grietinės padažui actas, pusė šaukšto grietinės ir kiaušinio trynys išplakami, pastačius dubenėlį ant garų. Masę atšaldžius, dedama likusi grietinė, druskos, pipirų ir išmaišoma. Grietinės padažą galima pakeisti majonezu.

Reklama:

Komentarai (4)


Daugiau receptų