Jei vartojami sūdyti grybai, jie porai valandų pamerkiami šiltame vandenyje arba užpylus vandeniu, pavirinami 10 min. ir nukošiami. Taip paruošti grybai stambiai supjaustomi, pridedama smulkiai supjaustyto svogūno ar jo laiškų, žirnelių, kubeliais supjaustytų bulvių. Viskas užpilama grietinės padažu ir gerai išmaišoma.
Grietinės padažui actas, pusė šaukšto grietinės ir kiaušinio trynys išplakami, pastačius dubenėlį ant garų. Masę atšaldžius, dedama likusi grietinė, druskos, pipirų ir išmaišoma. Grietinės padažą galima pakeisti majonezu.

Sūdytų ar marinuotų grybų salotos
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
100 gramų | grybai (sūdyti ar marinuoti) |
1.5 valgomojo šaukšto | žirniai (konservuoti) |
1 vienetas | svogūnai |
2 vienetai | bulvių (virtos) |
1 valgomasis šaukštas | acto (skiestas, 4%) |
1 valgomasis šaukštas | grietinė |
1 vienetas | kiaušiniai (trynys) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Ryžių mišrainė
-
Ryžiai su pievagrybiais
-
Žirnelių salotos su kumpiu
-
Sočioji mišrainė
-
Salotos su brokoliais, pomidorais ir kiaušiniais
-
Bulvių salotos su kopūstais
-
Sočios pupelių, kumpio ir ananasų salotos
-
Burokėlių salotos su porais
-
Sluoksniuota mišrainė "Pelių namelis"
-
Bajoriškos salotos
-
Raugintų kopūstų mišrainė su obuoliais ir morkomis
-
Azijietiškos salotos su antienos filė
-
Burokėliai su spanguolėmis
-
Kumpio salotos su ananasais
-
Makaronų salotos su kumpiu
-
Makaronų-pomidorų mišrainė
-
Silkės, bulvių ir kiaušinių salotos
-
Mišrainė krepšelyje
-
Salotos su garuose virta ZIGMO lašišos file
-
Makaronai su papaja
Sūdytų ar marinuotų grybų salotos
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Grybai, sūdyti ar marinuoti,
100 gramų -
Žirniai, konservuoti,
1.5 valgomojo šaukšto -
Svogūnai,
1 vienetas -
Bulvės, virtos,
2 vienetai -
Actas, skiestas, 4%,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinė,
1 valgomasis šaukštas -
Kiaušiniai, trynys,
1 vienetas - Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Jei vartojami sūdyti grybai, jie porai valandų pamerkiami šiltame vandenyje arba užpylus vandeniu, pavirinami 10 min. ir nukošiami. Taip paruošti grybai stambiai supjaustomi, pridedama smulkiai supjaustyto svogūno ar jo laiškų, žirnelių, kubeliais supjaustytų bulvių. Viskas užpilama grietinės padažu ir gerai išmaišoma.
Grietinės padažui actas, pusė šaukšto grietinės ir kiaušinio trynys išplakami, pastačius dubenėlį ant garų. Masę atšaldžius, dedama likusi grietinė, druskos, pipirų ir išmaišoma. Grietinės padažą galima pakeisti majonezu.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...