400 gramų | bulvių (virtos, su lupenomis) |
250 gramų | jautiena (liesa, virta) |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | paprika (žalia) |
200 gramų | konservuoti kukurūzai |
2 vienetai | pomidorai (kieti) |
4 valgomieji šaukštai | petražolės (kapotos) |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus (padažui) |
2 valgomieji šaukštai | acto (vyno, padažui) |
2 valgomieji šaukštai | sultinys (padažui) |
2 skiltelės | česnakas (padažui) |
1 arbatinis šaukštelis | druska (padažui) |
1 arbatinis šaukštelis | kvapieji pipirai (padažui) |
Nuluptas bulves supjaustyti plonais griežinėliais, svogūną - smulkiais kubeliais, o mėsą - plonomis juostelėmis.
Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti ir supjaustyti kubeliais, o papriką (išėmus sėklas) - plonomis juostelėmis.
Kukurūzus nusunkti per sietelį.
Visus komponentus išmaišyti, apipilti padažu, pridengti ir įdėti į šaldytuvą.
Patiekiant vėl atsargiai išmaišyti ir pabarstyti žaliomis petražolėmis.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Valentino salotos
- Žirnelių salotos su dešra
- Paprastos, bet skanios salotos
- Sojų salotos
- Salotos "Atgaiva"
- Cezario salotos
- Salotos su kumpiu
- Šviežių burokėlių salotos
- Žalios salotos su silke
- Salotos su liežuviu
- Tuno ir daržovių salotos
- Arvydo avokadų-pomidorų salotos su parūkyta paprika
- Bulvių salotos su lašiša
- Pomidorų ir dešrelių salotos
- Makaronų mišraine su majonezu
- Salotos su tunu
- Skanumynas
- Grybų salotos
- Baltoji mišrainė kitaip
- Karštos bulvių salotos
Skandinaviškos bulvių salotos
- Paruošimo laikas:
-
Bulvės, virtos, su lupenomis,
400 gramų -
Jautiena, liesa, virta,
250 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Paprika, žalia,
1 vienetas -
Konservuoti kukurūzai,
200 gramų -
Pomidorai, kieti,
2 vienetai -
Petražolės, kapotos,
4 valgomieji šaukštai -
Aliejus, padažui,
2 valgomieji šaukštai -
Actas, vyno, padažui,
2 valgomieji šaukštai -
Sultinys, padažui,
2 valgomieji šaukštai -
Česnakas, padažui,
2 skiltelės -
Druska, padažui,
1 arbatinis šaukštelis -
Kvapieji pipirai, padažui,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ištrintą su druska česnaką išmaišyti su aliejumi, sultiniu, actu arba citrinos sultimis, suberti pipirus.
Nuluptas bulves supjaustyti plonais griežinėliais, svogūną - smulkiais kubeliais, o mėsą - plonomis juostelėmis.
Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti ir supjaustyti kubeliais, o papriką (išėmus sėklas) - plonomis juostelėmis.
Kukurūzus nusunkti per sietelį.
Visus komponentus išmaišyti, apipilti padažu, pridengti ir įdėti į šaldytuvą.
Patiekiant vėl atsargiai išmaišyti ir pabarstyti žaliomis petražolėmis.