250 gramų | ryžiai (plikyti) |
2 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | aliejaus |
1 valgomasis šaukštas | žirneliai (šaldyti) |
1 arbatinis šaukštelis | sojos padažas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Raudonųjų kopūstų salotos
- Keptuvėje kepti baravykai
- Irinos bulvių iešmeliai
- Grilyje keptos daržovės
- Morkų salotos su agurkais
- Burokėlių, bulvių ir pupelių mišrainė
- Traiškytos bulvės orkaitėje
- Daržovių iešmai
- Saldžiarūgštės raugintų kopūstų salotos
- Kininio kopūsto salotos su morka ir obuoliu
- Keptos česnakinės bulvės
- Bulvės su šonine
- Virtos bulvės su sviestu
- Skani bulvių košė
- Šviežių kopūstų salotos
- Gaivios salotos
- Mėsos ir daržovių vėrinukai
- Sveikos salotos
- Daržovių mišinys grietinės padaže
- Sojų salotos
Ryžiai su kiaušiniais ir žirneliais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Ryžiai, plikyti,
250 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai - Aliejus
-
Žirneliai, šaldyti,
1 valgomasis šaukštas -
Sojos padažas,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išvirkite ryžius. Juos perliekite kelis kartus šaltu vandeniu, kad būtų purūs.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus (jo daug nereikia) ir įmuškite kiaušinius. Juos iškart su mentele taip švelniai pastumdykite, kad iškeptų tokiais nedidukais gabaliukais, kaip kiaušinienė.
Apkepus kiaušiniams supilkite ryžius, žirnelius (atšilusius) ir dar kelias minutes apkepkite. Pagardinkite sojos padažu. Skanaus!
Komentarai (2)
-
Justina
2016-07-23 17:43
as tokius ryzius dievinu, tik gaminu kiek kitaip, kiausiniene atskirai pakepu, o puode ikaitintam aliejui pakepinu cesnaka svogunu laiskus ir zirnelius, kokia minute, tada supilu perplautus ryzius, kiausiniene ir sojos padaza, maisant palaikau ant silpnos ugnies ir vualia, skaniausias garnyras.