Pertepti karameliai vafliai
AUTORIUS:
Gintarė
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
200 gramų sviestas
14 vienetų vafliai (apvalūs, lakštai)
150 gramų riešutai
1 skardinė kondensuotas pienas (Rududu)
200 gramų šokoladas (baltas ar juodas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Lazdyno riešutus kelias minutes pamaišant pakepinti keptuvėje (ar orkaitėje), kad atšoktų odelės. Atvėsinti. Trinant tarp pirštų pašalinti odeles. Sumalti (kavamale, virtuviniu kombainu, kokteiliniu mikseriu) iki rupių miltų.
2.
Sviestą, kondensuotą pieną ir šokoladą kaitinti iki vientisos masės. Gautą masę sumaišyti su maltais riešutais. Imti vaflį, ant jo krauti karamelinę masę ir tolygiai paskirstyti, vėl krauti vaflį, masę ir t. t. Paskutinis, aišku, vaflis. Paslėgti kokia storesne, didesne knyga ir laukti iki ryto :) Ar bent kelias valandas, kol kremas įsigers ir pastings.

Populiariausi receptai šią savaitę

Pertepti karameliai vafliai

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Lazdyno riešutus kelias minutes pamaišant pakepinti keptuvėje (ar orkaitėje), kad atšoktų odelės. Atvėsinti. Trinant tarp pirštų pašalinti odeles. Sumalti (kavamale, virtuviniu kombainu, kokteiliniu mikseriu) iki rupių miltų.

  2. Sviestą, kondensuotą pieną ir šokoladą kaitinti iki vientisos masės. Gautą masę sumaišyti su maltais riešutais. Imti vaflį, ant jo krauti karamelinę masę ir tolygiai paskirstyti, vėl krauti vaflį, masę ir t. t. Paskutinis, aišku, vaflis. Paslėgti kokia storesne, didesne knyga ir laukti iki ryto :) Ar bent kelias valandas, kol kremas įsigers ir pastings.

Receptą atsiuntė Gintarė
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų