200 gramų | sviestas |
14 vienetų | vafliai (apvalūs, lakštai) |
150 gramų | riešutai |
1 skardinė | kondensuotas pienas (Rududu) |
200 gramų | šokoladas (baltas ar juodas) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Ledai vafliuose
- Vaflių tortas "Greitukas"
- Belgiški mieliniai vafliai
- Naminiai vafliai
- Traškučiai iš bulvių košės
- Amerikietiški vafliai
- Šokoladiniai vafliukai
- Vafliai su kiviais
- Vaflių tortas su šokoladu
- Vafliai
- Sezamo gardumynas
- Vaflių tortas su uogiene ir sutirštintu pienu
- Šventiniai vafliukai
- Trapūs vafliai
- Vafliniai krepšeliai
- Senoviniai vafliai
- Trapūs vafliai
- Jogurtiniai vafliai
- Vafliai su mėlynėmis
- Įdaryti vafliai
Pertepti karameliai vafliai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Sviestas,
200 gramų -
Vafliai, apvalūs, lakštai,
14 vienetų -
Riešutai,
150 gramų -
Kondensuotas pienas, Rududu,
1 skardinė -
Šokoladas, baltas ar juodas,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Lazdyno riešutus kelias minutes pamaišant pakepinti keptuvėje (ar orkaitėje), kad atšoktų odelės. Atvėsinti. Trinant tarp pirštų pašalinti odeles. Sumalti (kavamale, virtuviniu kombainu, kokteiliniu mikseriu) iki rupių miltų.
Sviestą, kondensuotą pieną ir šokoladą kaitinti iki vientisos masės. Gautą masę sumaišyti su maltais riešutais. Imti vaflį, ant jo krauti karamelinę masę ir tolygiai paskirstyti, vėl krauti vaflį, masę ir t. t. Paskutinis, aišku, vaflis. Paslėgti kokia storesne, didesne knyga ir laukti iki ryto :) Ar bent kelias valandas, kol kremas įsigers ir pastings.