
4 vienetai | kiaušiniai |
280 gramų | miltai |
250 mililitrų | pienas |
125 gramai | sviestas |
5 valgomieji šaukštai | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | vanilės ekstraktas |
0.5 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai |
2 žiupsneliai | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vafliai su mėlynėmis
-
Vaflių tortas su šokoladu
-
Vafliai - Širdutės
-
Vaflinis pyragas
-
Sezamo gardumynas
-
Šokoladiniai vafliukai
-
Šventiniai vafliukai
-
Vafliai su chalva
-
Senoviniai vafliai
-
Naminiai vafliai
-
Vafliai
-
Traškučiai iš bulvių košės
-
Vafliai
-
Sauliaus Vafliai
-
Minkšti vafliai
-
Sezaminis gardėsis
-
Trapūs vafliai
-
Vafliukai su kremu
-
Skanūs vafliai su įdaru
-
Vaflių tortas su uogiene ir sutirštintu pienu
Belgiški vafliai

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Miltai,
280 gramų -
Pienas,
250 mililitrų -
Sviestas,
125 gramai -
Cukrus,
5 valgomieji šaukštai -
Vanilės ekstraktas,
1 arbatinis šaukštelis -
Kepimo milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Druska,
2 žiupsneliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sviestą išlydome mikrobanginėje, paliekame, kad atvėstų.
Kiaušinių trynius, cukrų, 1 žiupsnį druskos ir vanilės ekstraktą suplakame mikseriu iki baltos masės. Į kiaušinių masę supilame pieną, gerai išmaišome. Po to įsijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir viską gerai išmaišome. Sviestą supilame į vaflių tešlą, išmaišome iki vientisos masės, tešla turi būti tirštoka.
Kiaušinių baltymus išplakame su 1 žiupsniu druskos (taip baltymai greičiau išsiplaka). Plakame tol, kol apvertus dubenį baltymai iš jo nekris. Baltymus atsargiai įmaišome į vaflių tešlą.
Kol vaflinė kaista, paliekame tešlą pastovėti. Kiekvienam vafliui aš dėjau po 3 valg. š. tešlos, paskirsčiau ant keptuvės, uždengiau ir apverčiau vaflinę, taip vafliai iškepa purūs. Jei dėsite mažiau tešlos, vafliai bus labai ploni. Žinoma, tešlos kiekis vaflinėje priklauso nuo vaflinės dydžio. Kepame, kol truputį paruduoja. Skanaukite su mėgstamais pagardais!