Belgiški vafliai
AUTORIUS:
Liucija
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Autorius apie receptą: Šie vafliai pavyksta labai minkšti, purūs ir kvapnūs. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.com Šie vafliai pavyksta labai minkšti, purūs ir kvapnūs. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.com Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai kiaušiniai
280 gramų miltai
250 mililitrų pienas
125 gramai sviestas
5 valgomieji šaukštai cukrus
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstraktas
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo milteliai
2 žiupsneliai druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Sviestą išlydome mikrobanginėje, paliekame, kad atvėstų.
2.
Kiaušinių trynius, cukrų, 1 žiupsnį druskos ir vanilės ekstraktą suplakame mikseriu iki baltos masės. Į kiaušinių masę supilame pieną, gerai išmaišome. Po to įsijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir viską gerai išmaišome. Sviestą supilame į vaflių tešlą, išmaišome iki vientisos masės, tešla turi būti tirštoka.
3.
Kiaušinių baltymus išplakame su 1 žiupsniu druskos (taip baltymai greičiau išsiplaka). Plakame tol, kol apvertus dubenį baltymai iš jo nekris. Baltymus atsargiai įmaišome į vaflių tešlą.
4.
Kol vaflinė kaista, paliekame tešlą pastovėti. Kiekvienam vafliui aš dėjau po 3 valg. š. tešlos, paskirsčiau ant keptuvės, uždengiau ir apverčiau vaflinę, taip vafliai iškepa purūs. Jei dėsite mažiau tešlos, vafliai bus labai ploni. Žinoma, tešlos kiekis vaflinėje priklauso nuo vaflinės dydžio. Kepame, kol truputį paruduoja. Skanaukite su mėgstamais pagardais!

Populiariausi receptai šią savaitę

Belgiški vafliai

  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Šie vafliai pavyksta labai minkšti, purūs ir kvapnūs. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.com Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Sviestą išlydome mikrobanginėje, paliekame, kad atvėstų.

  2. Kiaušinių trynius, cukrų, 1 žiupsnį druskos ir vanilės ekstraktą suplakame mikseriu iki baltos masės. Į kiaušinių masę supilame pieną, gerai išmaišome. Po to įsijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir viską gerai išmaišome. Sviestą supilame į vaflių tešlą, išmaišome iki vientisos masės, tešla turi būti tirštoka.

  3. Kiaušinių baltymus išplakame su 1 žiupsniu druskos (taip baltymai greičiau išsiplaka). Plakame tol, kol apvertus dubenį baltymai iš jo nekris. Baltymus atsargiai įmaišome į vaflių tešlą.

  4. Kol vaflinė kaista, paliekame tešlą pastovėti. Kiekvienam vafliui aš dėjau po 3 valg. š. tešlos, paskirsčiau ant keptuvės, uždengiau ir apverčiau vaflinę, taip vafliai iškepa purūs. Jei dėsite mažiau tešlos, vafliai bus labai ploni. Žinoma, tešlos kiekis vaflinėje priklauso nuo vaflinės dydžio. Kepame, kol truputį paruduoja. Skanaukite su mėgstamais pagardais!

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų