1 vienetas | aštuonkojo ((konservuotas)) |
150 gramų | šparaginės pupelės ((supjaustytos) apie) |
2 skiltelės | česnakas |
0.5 vieneto | paprika (arba pomidoras ) |
100 gramų | poras ((baltoji dalis, galima ir svogūno) apie) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | alyvuogių aliejaus (kepimui) |
2 arbatiniai šaukšteliai | padažas (Ajvar ar kitoks (aštrus)) |
šiek tiek | pipirai (juodi) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Skanioji Jolantos mišrainė
- Žuvies salotos su pomidorais
- Salotos su tunu
- Dilgėlių salotos su kiaušiniu
- Raudona mišrainė
- Salotos su jūros kopūstais
- Šparaginių pupelių ir pomidorų salotos
- Pastarnokų salotos su pomidorais
- Salotos drebučiuose
- Morkų salotos
- Bananų salotos su abrikosais
- Salotos su obuoliais
- Pomidorų ir grybų salotos
- Vištienos salotos
- Kalmarų puota
- Pikantiškos morkų salotos
- Burokėlių ir paprikų mišrainė
- Raudongūžių kopūstų salotos
- Gomaae špinatų salotos
- Grybų ir obuolių salotos
Aštuonkojo salotos su šparaginėmis pupelėmis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Aštuonkojis, (konservuotas),
1 vienetas -
Šparaginės pupelės, (supjaustytos) apie,
150 gramų -
Česnakas,
2 skiltelės -
Paprika, arba pomidoras ,
0.5 vieneto -
Poras, (baltoji dalis, galima ir svogūno) apie,
100 gramų - Druska
- Alyvuogių aliejus, kepimui
-
Padažas, Ajvar ar kitoks (aštrus),
2 arbatiniai šaukšteliai - Pipirai, juodi
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Aštuonkojo konservų gabaliukus nuvalyti ir labai nesusmulkinti. Česnako skilteles susmulkinti. Porą - smulkinti pusžiedžiais ar smulkiau.
Šparagines pupeles (naudoju apvirtas, šaldytas, paruoštas iš rudens) atšildyti, perplauti vandeniu, nuvarvinti. Papriką smulkinti gabaliukais ar juostelėmis, galima vietoje paprikos dėti pomidoriukus vyšninius ar kitus.
Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir jame apkepti česnaką, berti šparagines pupeles, porą, viską pakepti. Pabaigoje sudėti smulkintą aštuokojį, barstyti pipirais, druska. Gardinti padažu, skanaus!!!