1 stiklinė | pienas |
0.5 stiklinės | manų kruopos |
1 vienetas | kiaušiniai |
šiek tiek | druska |
200 gramų | slyvos |
šiek tiek | cukrus |
25 gramai | sviestas |
Pienas užvirinamas kartu su sviestu ir trupučiu druskos. Užvirus maišant beriamos kruopos, verdama, kol sutirštės. Tyrė ataušinama, įdedamas kiaušinio trynys ir išplaktas iki standžių putų baltymas.
Tyrės imama po šaukštą, įspaudžiama po vieną slyvą ir kepama karštuose riebaluose, kol apgels. Iškepus užbarstoma cukraus pudra.
Vietoj slyvų galima panaudoti Kaukazo slyvaites, abrikosus ar vyšnias, taip pat išimtus kaulavaisius iš kompoto.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Avižinė košė
- Avižinė košė su džiovintais vaisiais
- Sveikuolių pusryčiai
- Desertinė avižinė košė
- Pusryčių košė su miško uogomis
- Karamelinė košė
- Avižinė košė su karamelizuotais obuoliais
- Avižinė košė su vaisiais
- Vaisinė avižinė košė
- Avižinė košė su moliūgų tyre
- Avižinė košė su mėlynėmis
- Avižinių dribsnių košė su vaisiais
- Avižinių dribsnių apkepas su obuoliais
- Smaližių avižinė košė
- Avižinė košė su razinomis ir riešutais
- Avižinės košės pudingas
- Avižinės košės apkepas
- Skani avižinė košė
- Avižinių dribsnių košė su cinamonu
- Rabarbarų tyrė
Slyvos manų kruopų košėje
- Paruošimo laikas:
-
Pienas,
1 stiklinė -
Manų kruopos,
0.5 stiklinės -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Druska
-
Slyvos,
200 gramų - Cukrus
-
Sviestas,
25 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Slyvos nuplaunamos, nusausinamos, išimami kauliukai, vietoj kauliukų įberiama cukraus.
Pienas užvirinamas kartu su sviestu ir trupučiu druskos. Užvirus maišant beriamos kruopos, verdama, kol sutirštės. Tyrė ataušinama, įdedamas kiaušinio trynys ir išplaktas iki standžių putų baltymas.
Tyrės imama po šaukštą, įspaudžiama po vieną slyvą ir kepama karštuose riebaluose, kol apgels. Iškepus užbarstoma cukraus pudra.
Vietoj slyvų galima panaudoti Kaukazo slyvaites, abrikosus ar vyšnias, taip pat išimtus kaulavaisius iš kompoto.