1 stiklinė | pienas |
0.5 stiklinės | manų kruopos |
1 vienetas | kiaušiniai |
šiek tiek | druska |
200 gramų | slyvos |
šiek tiek | cukrus |
25 gramai | sviestas |
Pienas užvirinamas kartu su sviestu ir trupučiu druskos. Užvirus maišant beriamos kruopos, verdama, kol sutirštės. Tyrė ataušinama, įdedamas kiaušinio trynys ir išplaktas iki standžių putų baltymas.
Tyrės imama po šaukštą, įspaudžiama po vieną slyvą ir kepama karštuose riebaluose, kol apgels. Iškepus užbarstoma cukraus pudra.
Vietoj slyvų galima panaudoti Kaukazo slyvaites, abrikosus ar vyšnias, taip pat išimtus kaulavaisius iš kompoto.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pusryčių košė su miško uogomis
- Sveikuolių pusryčiai
- Avižinė košė su karamelizuotais obuoliais
- Avižinės košės pudingas
- Avižinė košė su moliūgų tyre
- Avižinė košė
- Smaližių avižinė košė
- Avižinių dribsnių košė su cinamonu
- Avižinė košė su razinomis ir riešutais
- Karamelinė košė
- Desertinė avižinė košė
- Avižinė košė su vaisiais
- Avižinė košė su džiovintais vaisiais
- Avižinių dribsnių košė su vaisiais
- Vaisinė avižinė košė
- Avižinė košė su mėlynėmis
- Avižinės košės apkepas
- Avižinių dribsnių apkepas su obuoliais
- Skani avižinė košė
- Bulvių kukuliai
Slyvos manų kruopų košėje
- Paruošimo laikas:
-
Pienas,
1 stiklinė -
Manų kruopos,
0.5 stiklinės -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Druska
-
Slyvos,
200 gramų - Cukrus
-
Sviestas,
25 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Slyvos nuplaunamos, nusausinamos, išimami kauliukai, vietoj kauliukų įberiama cukraus.
Pienas užvirinamas kartu su sviestu ir trupučiu druskos. Užvirus maišant beriamos kruopos, verdama, kol sutirštės. Tyrė ataušinama, įdedamas kiaušinio trynys ir išplaktas iki standžių putų baltymas.
Tyrės imama po šaukštą, įspaudžiama po vieną slyvą ir kepama karštuose riebaluose, kol apgels. Iškepus užbarstoma cukraus pudra.
Vietoj slyvų galima panaudoti Kaukazo slyvaites, abrikosus ar vyšnias, taip pat išimtus kaulavaisius iš kompoto.